Selectați pagina

Biserica-Memorial „Pantanassa” – în pericol!

Biserica-Memorial „Pantanassa” – în pericol!
biserica-memorial-pantanassaO biserică din bârne, unica de acest fel în ţara noastră, a fost construită acum şapte ani în comuna Dobrogea, municipiul Chişinău. Aceasta a fost înălţată întru pomenirea victimelor deportărilor şi represaliilor comuniste, desfăşurate în secolul trecut. În prezent, Biserica-Memorial „Pantanassa” din comuna Dobrogea necesită lucrări de reabilitare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Duhovnicul schitului monahal, preotul ieromonah, Teodor Izman, a făcut un apel către enoriași, prin intermediul postului public de radio, de a ajuta la lucrările de reconstrucție a bisericii.

Ideea înalțării unui lăcaș în memoria strămoșilor care au fost victime ale deportărilor sau ale prigoanelor ateiste din secolul trecut a aparținut unui grup de credincioși, în frunte cu preotul ieromonah, Teodor Izman.

Ieromonahul Teodor Izman spune că, în 2004, a început colectarea donațiilor pentru procurarea bârnelor, acestea au fost aduse din Belarus și au fost montate pe un lot oferit, cu titlu de donație, de către o echipă de constructori, care au realizat lucrările în mod neprofesionist, astfel ca, la șapte ani de la finisarea acestora, biserica riscă să se prabușească.

Costul total al lucrărilor de reparație a Bisericii-Memorial „Pantanassa” din comuna Dobrogea se ridică la peste 60 de mii de euro.

Pentru cei care vor să se implice în a ajuta în măsura posibilităţilor (lemn, metal, ţiglă pentru acoperiş, mijloace financiare) pentru a salva Biserica-Memorial:
Relaţii la telefoanele: 06484987 (Ieromonah Teodor); 060541497 (Larisa Burcă)
Mijloacele băneşti pot fi transferate pe contul:
PUBLICAŢIA PERIODICĂ “TOACA”,
mun. Chişinău, bd. Dacia 2, ap. 119,
cod IBAN MD36EX0000002251703823MD,
B.C. “Eximbank – GRUPO Veneto Banca” S.A.,
fil. nr. 11, Chişinău, EXMMMD22436,
c/f 42104015.

1 Comentariu

  1. veaceslav

    este vorba de biserica de vara ca deja au construit si de iarna, si sefii de la prima firma de constructie de acum 7 ani, nu mai este niciunu in viata, aicea se vede manastirea
    https://www.youtube.com/watch?v=GIHOeY_b4pw

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *