Selectați pagina

Biserica condamnă deciziile CNESP și încercarea autorităților de a se implica în activitatea bisericii

Biserica condamnă deciziile CNESP și încercarea autorităților de a se implica în activitatea bisericii

Biserica nu este de acord cu noile hotărîri ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și condamnă vehement faptul că “oameni străini de Biserică și tainele ei, hotărăsc cum trebuie înfăptuite unele lucrări sfinte și mîntuitoare în Biserică”. Despre aceasta se arată într-o adresare a Arhiepiscopului de Ungheni și Nisporeni, Petru.

biserica

Biserica condamnă deciziile CNESP și încercarea autorităților de a se implica în activitatea bisericii

Reprezentantul bisericii spune că au voie să se implice în activitatea bisericii doar cei cu profunde cunoștințe teologice și cei cu trăire adevărat creștină, transmite primul.md

“Și acum întrebăm, fără a jigni pe cineva, doar ca să știm: „În Comisiile de Sănătate Publică și în ministerul de resort cîți teologi sînt, cîți oameni cu trăiri creștine, cîți dintre ei frecventează cu regularitate Sfînta Biserică și Slujbe ei?”

“Și dacă asemenea oameni nu se întîlnesc la masa unde se i-a hotărîrile menționate mai sus, oare de ce se pronunță atît de direct și tranșant asupra unor lucruri despre care nu au cunoștință și nu înțeleg necesitatea, rolul și importanța Bisericii și a lucrării ei sfințitoare, vindecătoare și mîntuitoare? Și dacă noi Biserica nu ne amestecăm în „bucătăria” medicinei, și nu dăm careva indicații cum trebuie un medic să se comporte în spital sau în sala de operații, și cum trebuie să facă o operație, și cu ce fel de medicamente să fie tratați pacienții, și cu ce instrumente (de metal sau de plastic) să facă o intervenție oarecare, de ce ei, cei care emit legi sfidătoare în adresa Bisericii, își permit să intervină cu tot felul de recomandări, în privința la cele mai tainice lucrări ale Bisericii?”, întreabă arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni, Petru.

“Noi nu spunem că nu există boală, noi nu spunem că nu e nevoie de igienă corespunzătoare și anumite măsuri de protecție. Desigur că ne-am conformat și ne conformăm anumitor recomandări, care nu atentează la sfințenia bisericii și nu aduce blasfemie. Dar e total greșit ca din cauza bolii să ne îndepărtăm de Dumnezeu și Biserică”, mai spune fața bisericească și cheamă autoritățile la o colaborare amiabilă.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *