Selectați pagina

Biserica Catolica implicata in furtul a 300 000 de copii in Spania.

Biserica Catolica implicata in furtul a 300 000 de copii in Spania.

Se crede că până la 300.000 de copii au fost luați de la părinții lor originali și acordați celor considerați mai merituoși. Vezi reteaua.

Ministerul spaniol al Sănătatii și Biserica Catolică fac schimb de documente referitoare la mii de copii care au fost furati din spitalele din Spania de-a lungul mai multor decenii.

O investigatie pe aceasta tema a fost pornita de un europarlamentar britanic, după ce a fost avertizat de un caz din anul 1992 (vezi ca sursa pagina de twitter originala):
Rețeaua secretă pare sa fi fost alcatuita din călugărite catolice, medici și moașe, in prezent banuindu-se, conform rapoartelor presei internationale, ca ar avea radacini inca din epoca generalului Franco, informeaza LONews.

Se crede că până la 300.000 de copii au fost luați de la părinții lor originali și acordați celor considerați mai merituoși. Practica a început în timpul erei generalului Franco, un catolic devotat care a condus o dictatură de dreapta în Spania între 1939 și anul mortii sale 1976, aparent binecuvantand practica de luare a copiilor de la mamele considerate prea tinere, prea sărace sau cu medii politice îndoielnice, si de oferire a acestor copii unor mame care sustineau regimul, care nu puteau avea copii în mod natural.

Se pare, insa, ca aceasta retea coruptă a călugărițelor și moașelor a continuat multă vreme după moartea lui Franco, urmarindu-se mai ales profitul financiar.

In aceste zile, Biserica Catolică s-a aratat dispusă să colaboreze cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Justiției, punand la comun toate arhivele proprii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *