Selectați pagina

Biserica Capernaum din Hamburg devine moschee, cu ajutor din Kuwait

Biserica Capernaum din Hamburg devine moschee, cu ajutor din Kuwait

biserica capernaum hamburg germania transformata in moscheeFosta Biserica Capernaum va deveni in curand moschee. Comunitatea islamică restructureaza in prezent cladirea, transformand-o intr-o moschee, potrivit ziarului german “Die Welt”.

Statul Kuwait a donat comunitatii islamice din Hamburg (Al-Noor) 1,1 milioane de euro, pentru transformarea rapidă a fostei Biserici Capernaum.

Luni, a avut loc o ceremonie de asezare a pietrei de temelie pentru următoarea fază a construcției. Vor fi ridicate noi facilități pentru conferințe, seminarii și toalete.

Monumentul de arhitectură al Bisericii Capernaum din Hamburg a fost achiziționat la sfârșitul anului 2012, de catre comunitatea islamică Al-Nour. Înainte de aceasta, ea a stat goala pentru mai mult de 10 ani. La începutul anului 2014, a început reconstrucția acesteia, sub motto-ul: “În exterior biserica – inauntru moschee”.

Extensia conectata la vechea cladire, va cuprinde un turn și va găzdui săli de clasă și camere de spalare. Această parte a construcției va fi finanțată de către Statul Kuweit. Întregul proiect se ridica la o valoare aproximativa de 2,5 milioane de euro.

Moscheea ar trebui sa fie gata in primăvara anului viitor. Până în prezent, cei aproximativ 2.500 de membri ai Centrului Islamic se puteau ruga doar intr-o parcare subterana.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *