Selectați pagina

“Big Brother” TE SUPRAVEGHEAZĂ: Edward Snowden dezvăluie secretele ascunse de Microsoft

“Big Brother” TE SUPRAVEGHEAZĂ: Edward Snowden dezvăluie secretele ascunse de Microsoft

spionEdward Snowden deja ne-a obişnuit cu dezvăluirile sale periodice. Acum, nu s-a mai rezumat la NSA, ci a dat în vileag şi câteva practici nu tocmai etice ale Microsoft. Potrivit informaţiilor oferite The Guardian, NSA a lucrat cu Microsoft pentru a garanta accesul acestora la mesajele personale ale utilizatorilor, atât pe Skype, Outlook, cât şi pe Hotmail, notează Playtech.

De asemenea, se pare că Microsoft a oferit accesul chiar şi la SkyDrive, popularul serviciu cloud. Pentru a-şi susţine afirmaţiile nu tocmai confortabile, Snowden a arătat documente care indică legătura surprinzătoare (sau nu) între agenţia guvernamentală şi gigantul tech.

Microsoft pretinde că a procedat conform legii şi că atunci când actualizează produse, trebuie să respecte reguli clare. În iunie, The Guardian a scos la iveală pretenţia NSA de a folosi software-ul Prims, pentru a accesa toate companiile tech mari, inclusiv Apple şi Google.

Oricum, Snowden nu este singurul revoltat. Recent, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a numit propunerea Guvernului britanic de a interzice criptarea datelor o mişcare idioată. O astfel de lege ar presupune ca inclusiv servicii precum WhatsApp să fie interzise.

Snowden este poate unul dintre cei mai mari şi influenţi apărători ai ideii de respectare a vieţii private, în acest moment. Recent, acesta, împreună cu susţinătorii săi, a propus o metodă prin care să diminueze supravegherea în masă. Se numeşte Snowden Treaty şi vine ca o formă de revoltă împotriva nerespectării vieţii private de către autorităţile globale.

Snowden a exprimat foarte clar nevoia unei înţelegeri globale. Totuşi, fără asigurarea că toate puterile lumii vor coopera împotriva acestor practici de supraveghere în masă şi pentru protecţia informatorilor bine intenţionaţi precum Snowden, nu va avea loc nicio schimbare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *