Selectați pagina

Big Brother sare în ajutorul polițiștilor moldoveni pentru a stopa hoţiile din ţară

Big Brother sare în ajutorul polițiștilor moldoveni pentru a stopa hoţiile din ţară

Mulți nu au luat în serios acest proiect care a început să fie implementat 2013 de Ministerul de Interne, dar iată că acum dă rezultate, scrie sputnik.md

De la începutul anului 2018, în Republica Moldova, datorită implicării și vigilenței liderilor și membrilor sectoarelor supravegheate de vecini au fost descoperite și prevenite 122 infracțiuni.

Unul din cele mai recente cazuri a avut loc în localitatea Rediul Mare din raionul Dondușeni. Datorită curajului, responsabilității și atitudinii conștiincioase ale unui lider de sector supravegheat de vecini, care a apelat la timp la ofițerul de sector, a fost posibil descoperirea rapidă a unui furt de bicicletă și restituirea acesteia proprietarului.

De asemenea, Poliția a constat că persoana care a furat bicicleta figura în acel moment în calitate de bănuit pentru comiterea altor furturi de bunuri din raionul dat.

Programul “Sector supravegheat de vecini” a fost implementat pentru prima dată în Republica Moldova în 2013. Astăzi, în toată țara, sunt peste 3000 de sectoare supravegheate de vecinătate din care fac parte aproape 32000 cetățeni.

Doar de la începutul lunii septembrie 2018 în localitățile din țară au fost constituite 22 de sectoare de vecinătate, care includ în total peste 242 de membri și lideri de sectoare.

Cetățenii interesați să creeze un astfel de sector în localitatea, comunitate lor trebuie să se adreseze polițistului de sector pentru mai multe informație.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *