Selectați pagina

Betleem sau Efrata înseamnă „casa pâinii”

Betleem sau Efrata înseamnă „casa pâinii”

Betleem era cea mai smerită dintre cetăţile Iudeii şi s-a învrednicit a sălăşlui pe mântuitorul lumii. Betleem înseamnă „casa pâinii”.

Astăzi Betleemul se aseamănă cerului: în loc de stele i-a primit pe îngeri, în loc de soare L-a primit pe Hristos, Soarele dreptăţii. Astăzi se naşte Cel care există veşnic şi se face ceea ce nu a fost niciodată, este Dumnezeu şi se face om. Devine om şi rămâne Dumnezeu. Adevărul este că s-a născut dumnezeu din Dumnezeu şi om din Fecioară.

Minunea mă umple de uimire! Pe Dumnezeu cel mai înainte de veci îl văd Prunc. Cel care are tronul ceresc se odihneşte în iesle! Cu scutece este înfăşat, Cel Care a alungat cătuşele păcatului.

Astăzi lanţurile de mulţi ani s-au dezlegat, diavolul s-a ruşinat, moartea s-a omorât, Raiul s-a deschis, blestemul a pierit, păcatul a fost alungat, înşelăciunea îndepărtată, adevăul vădit. Împărăţia cerurilor a răsărit pe pămînt.

Fiecare dintre noi se poate învrednici de cinstea de a fi un Betleem sufletesc, dacă primeşte pe Iisus Hristos. PÂINEA CEA VIE CARE S-A POGORÂT DIN CER (Ioan 6, 51).

Sursa: manual de religie (clasa a V-a)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.