Selectați pagina

Belorusia introduce cartelele electronice universale în şcoli

Belorusia introduce cartelele electronice universale în şcoli

După cum era de aşteptat, această cartelă electronică va deveni mijlocul de intrare în instituţia de învăţământ. De asemenea, ea va înlesni calcularea cheltuielilor din bufeturile şi ospătăriile şcolăreşti, precum şi a cărţilor împrumutate de la biblioteci.

În afară de aceasta, posesorii acestor cartele electronice vor avea acces la bazele electronice de date a claselor computerizate. Datorită creării unei baze unice de documente a intelectualilor, care să funcţioneze în sistemul de învăţământ al ţării, va deveni posibilă introducerea şi dezvoltarea diferitelor aplicaţii funcţionale inclusiv la nivel inter-instituţional.

Domeniul de probleme ce urmează a fi rezolvate diferă de la securitatea în instituţiile de învăţământ (turnichetele, controlul vizitatorilor la intrare) – la posibilităţile de utilizare a documentelor învăţăceilor ca acte universale cu cu diferite slujbe sociale în cadrul oraşului (în biblioteci, în localurile sportive) şi acordarea reducerilor şi a scutirilor (de plată).

Lucrările asupra cartelei unice a elevului se vor finisa către jumătatea anului 2013. A propos, cartelele electronice studenţeşti, asemănătoare cu cele  preconizate-şcolăreşti, sunt introduse deja în multe instituţii de învăţământ superior din Belorusia.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *