Selectați pagina

Bazinul-cristelniţă a izvorului tămăduitor de la Schitul Sfânta Ana – plin cu apă

Bazinul-cristelniţă a izvorului tămăduitor de la Schitul Sfânta Ana – plin cu apă

Schitul Sfintei Ana este  situat la aproximativ 10 km de Kremenetz, Ucraina. Aici pe vremuri era o biserica. Se spune ca in timpul invaziei tatare biserica a intrat in pamant pentru a evita sa fie pangarita. Istoria acestei biserici s-a transmis de la o generatie la alta pana cand pe acest loc le-a aparut unor pastori Icoana Sfintei Ana. S-a adunat tot satul, oamenii au luat icoana si au dus-o in biserica noua. Insa a doua zi au gasit icoana din nou pe locul pe care s-a aratat la inceput. Au incercat s-o duca in biserica din nou, cu un sobor de preoti dar de fiecare data icoana revenea, pana a doua zi dimineata, la locul vechi. Atunci oamenii au inteles ca Sfanta Ana si-a ales acest loc. A aparut imediat un izvor. Acest izvor este considerat tămăduitor. La schitul Sfintei Ana, ridicat lângă acest izvor vine multă lume să se închine, să ia apă tămăduitoare şi să se scalde in bazinul amenajat la marginea pădurii. Maicile confectioneaza camasi lungi din panza pe care le vand la un pret extrem de mic celor dornici sa intre in bazin. Apa este foarte rece, bazinul fiind alimentat direct de la izvor. Multi pelerini pleaca de aici cu sticle pline cu apa tamaduitoare pentru a-i ajuta pe cei bolnavi din familiile lor. Ca peste tot în Ucraina şi la acest schit pot fi cumparate icoane foarte frumoase, cărţi, obiecte artizanale confectionate de maici.

Apă în bazinul-cristelniţă a izvorului de la schitul Sfintei Ana nu a fost din august 2016 până în decembrie 2016. Cauza a fost seceta verii şi scăderea nivelului apelor subterane. Sursele mass-media vorbeau despre secarea izvorului din cauza construcţiei noii mănăstiri. O creştere bruscă a apei s-a observat odată cu primele ninsori. În ianuarie 2017 s-a reluat scăldatul în acest izvor.

În timpul Săptămânii Luminate, se organizează o procesiune cu icoana Sfintei Ana ( drumul Crucii) prin acest bazin al izvorului. Anul acesta, preotul Oleg Tocinskii (Biserica Ortodoxă a Ucrainei – Patr. Moscovei) a fotografiat bazinul izvorului plin.

21 aprilie 2017, bazinul-cristelniţă a izvorului tămăduitor de la Schitul Sfintei Ana, s. Onişcovţî, Ucraina, procesiune cu icoana Sfintei Ana.

Sursa:www.pravlife.org

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке