Selectați pagina

Bătrânii de la Doroţcaia îşi doresc să fie mai degrabă cu Transnistria decât cu Moldova.

Bătrânii de la Doroţcaia îşi doresc să fie mai degrabă cu Transnistria decât cu Moldova.

protest DorotcaiaCâteva sute de oameni au participat astăzi la adunarea generală a satului Doroţcaia, raionul Dubăsari, din stânga Nistrului, dar care intră sub jurisdicţia Chişinăului. Aşa cum au cerut localnicii la un miting de săptămâna trecută, la şedinţa de astăzi au participat şi reprezentanţii principalelor ministere.

Oamenii i-au luat la întrebări pe reprezentanţii Guvernului – viceminiştrii de Interne, Protecţiei Socială, Educaţiei şi şeful Biroului de Reintegrare – , intrebându-i ce vor face pentru a le mări pensiile, pentru a-şi putea lucra terenurile de dincolo de traseul Tiraspol-Camenca, la care astăzi nu pot ajunge din cauza interdicţiei miliţiei separatiste, dar şi pentru a nu avea probleme cu libertatea de mişcare etc.

„Rezumând, vom menţiona că cei din Guvern au auzit care sunt problemele din Zona de Securitate, inclusiv a oamenilor din Doroţcaia. Parcă i-au liniştit, răspunzându-le la întrebări, au calmat spiritele pe un anumit termen. Au făcut şi anumite promisiuni, susţinând că au mai multe proiecte de hotărâri de guvern. Unul dintre ele ar prevedea un suport la pensie, astfel încât oamenii de aici să primească sume ce ar tinde spre cele pe care le dau cei din Tiraspol“, relatează Alexandru Zubco, jurist în cadrul Asociaţiei Promo-Lex, organizaţie ce monitorizează drepturile omului din regiunea transnistreană.

Juristul Promo-Lex mai spune că la adunarea de azi nimeni n-a cerut să fie organizat un referendum prin care localitatea ar trece la republica separatistă. “Am observat în sală doi reprezentanţi ai oraşului Dubăsari (regimul separatist – n.r.), care-şi făceau notiţe. Probabil vor inventa un alt mecanism pentru a contracara acţiunile Chişinăului”, mai spune Alexandru Zubco.

Vinerea trecută, 4 aprilie, au avut loc simultan două mitinguri. Unii localnici au cerut ca satul lor să fie parte a republicii separatiste, iar alţii – ca localitatea să rămână sub jurisdicţia Chişinăului.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L0dq1RVZ9Cw[/youtube]

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Artiom

    Ati observat ca in foarte multe state din lume izbucnesc conflicte civile in contecstul politicii statului? care in unele cazuri ajung la revolutii. Staretii au preintimpinat ca in ultimii ani pina la antihrist, o sa se rascoale frate peste frate.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.