Selectați pagina

Banii pe care ii fac moldovenii peste hotare vor fi impozitati

Banii pe care ii fac moldovenii peste hotare vor fi impozitati

baniNoi scumpiri si impozite la care nici nu ne-am gandit. Cu asta vine politica bugetar-fiscala din acest an. Astfel, preturile la combustibil, tigari si masini vor creste. Suprinzator este ca presa scrie ca, potrivit documentului, in premiera, banii pe care ii fac moldovenii peste hotare vor fi impozitati. Asta in timp ce ministrul Finantelor neaga ca ar fi vorba de remitente, dar nici nu poate explica foarte clar la ce anume se refera prevederea.

Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Nu se vor impozita remitentele. V-am spus clar… contracte de munca”

Pentru a-si acoperi gaurile din buget, statul vrea sa impoziteze dobanzile bancare, ca sa-i oblige pe agentii economici sa cumpere titluri de stat. Cu acesti bani va fi acoperit deficitul bugetar, dar si gaura de 10 miliarde de lei pe care ne-o vor lasa bancile cu probleme peste un an, daca nu vor intoarce datoria.

Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Inclusiv problema cu bancile”.

Anul 2015 vine cu noi scumpiri. Guvernul a aprobat astazi majorarea cotelor accizelor la bauturi alcoolice, bijuterii, masini, tigari si combustibil, ceea ce inseamna scumpirea acestor produse. Pentru soferi, autoritatile mai au o veste proasta. Taxa de drum va creste cu 50 la suta. Totodata, directorii de companii care vor avea in folosinta mai mult de o masina, vor fi taxati, intrucat, spune ministrul Finantelor, adesea automobilele sunt folosite in scopuri personale.

Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”In RM sunt inregistrate 500 de automobile porsche dintre care jumatate is pe intreprinderi private! 1200 mercedes, 400 automombile audi, 400 automobile landrover,in nicio tara europeana nu veti gasi asa ceva”

Anul acesta marfurile si serviciile prestate de intreprinderile penitenciarelor, la care muncesc detinuti, nu vor mai fi scutite de TVA. Ministrul Justitiei, care are in subordine penitenciarele, a sarit ca ars.

Vladimir GROSU, MINISTRUL JUSTITIEI: ”Trebuie sa fie scutite de tva bunurile prestate de intreprinderile penitenciarelor, tb sa le acordam o facilitate, sa-i sustinem”.

Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Acolo nu stau oameni chinuiti de boli, acolo stau oameni pedepsiti pentru cevacream concurenta/tb sa facem intreprinderile sa lucreze eficient, nu sa le dam facilitati fiscale, cum a fost pana acum, nimic bun nu aduce”.

Din acest an, indemnizatiile achitate angajatilor la concediere sau demisie vor fi impozitate.

Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Cateodata indemnizatia de concediere poate sa fie deosebit de mare, milioane, inseamna sa facem un cadou”.

In acelasi timp, institutiile de invatamant vor fi taxate pentru veniturile care nu tin de procesul de educatie, asa ca exemplu chiria.Pentru evitarea spalarii de bani, in acest an, limita donatiilor in scopuri caritabile va fi redusa de la 10% din venit pana la 2 la suta.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *