Selectați pagina

BAC-ul din 2014 va fi mai DUR decât cel din acest an

BAC-ul din 2014 va fi mai DUR decât cel din acest an

bac supravegheat videoMinisterul va folosi camerele video și la examenele de absolvire a liceului din anul următor, a declarat ministrul Educației, Maia Sandu. În cadrul unui live-chat pe site-ul moldovacurata.md, ministrul a precizat că „vom folosi și în acest an camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”. Maia Sandu nu a precizat însă despre ce măsuri este vorba.

În cadrul discuțiilor, ministrul s-a referit și la cazurile de corupție de la BAC-ul din acest an. „Informația despre cazurile potențiale de corupție de la examenul de bacalaureat au fost transmise la CNA, pentru că ministerul nu este abilitat să investigheze cazuri de corupție. Ministerul a sancționat disciplinar angajații din sector care nu au respectat metodologia de organizare și desfășurare a examenelor”, a menționat Maia Sandu.

Ministrul a mai declarat că, în următoarele luni, va începe procesul de revizuire a curriculei școlare, „cu scopul să asigurăm o descongestionare reală, dar și să asigurăm relevanța studiilor. Curricula nouă urmează să fie implementată din 2015”, a spus Maia Sandu. Tot luna viitoare, ministerul va veni și cu un program național pentru creșterea atractivității profesiei de profesor. Aici este vorba atât de pregătirea bună a acestora, cât și de salarizarea lor și creșterea profesională, spune ministrul.

Maia Sandu s-a referit și la autonomia financiară a universităților din Republica Moldova. „Pe autonomia financiară este devreme să tragem concluzii, dar este evident că cei buni vor reuși să atragă studenți și să se descurce financiar. De restul, nu ne facem griji”, a declarat Maia Sandu. Ministrul a recunoscut că va avea o discuție „serioasă” despre plățile neformale din școli și că le va recomanda colegilor să-și facă publică declarația de avere. „Nu am fost atentă la acest lucru”, a justificat ministrul lipsa declarațiilor de avere ale viceminiștrilor.

Sursa: http://ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

  • anonim

   Doamne, sa termin scoala asta odata ca copiii nu ii mai dau la scoala, atitea prostii, conditii minime si cerinte maxime…

 1. Ala

  Probabil glumesti, anonime. Este destul sa nu faci o simpla chestiuta, cum ar fi sa nu il imbraci adecvat pe copilul tau, si cei de la Asistenta Sociala, ar putea sa ti-l ia, dar tu indraznesti sa gandesti ca vei putea sa nu dai copiii la scoala!? Pai copilul tau, de la maternitate nu mai este al tau.

  Ceea ce am scris nu este pentru descurajare, dar pentru reflectie cum sa faci totusi sa fentezi sistemul.
  Succes si Doamne Ajuta!!!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.