Selectați pagina

A avut loc întâlnirea Preafericitului Patriarh Chiril cu «stareţul» mănăstirii budiste Shaolin

A avut loc întâlnirea Preafericitului Patriarh Chiril cu «stareţul» mănăstirii budiste Shaolin

patriarhul_shaolinLa 4 septembrie 2013, în încăperile Patriarhului de la catedrala „Hristos Mântuitorul”, or. Moscova, a avut loc întâlnirea Preafericitului Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril cu vicepreşedintele Asociaţiei budiste din China, stareţul mănăstirii Shaolin Shi Iunsin.

 Delegaţia de călugări chinezi a sosit la Moscova pentru participarea la Festivalul militar internaţional „Turnul Spasski”.

 La convorbire au participat: producătorul festivalului „Turnul Spasski” Andrei Lebedev, colaboratorul Departamentului relaţii externe bisericeşti al Patriarhiei Moscovei D.I. Petrovski, membrii delegaţiei.

 Întâistătătorul Bisericii Ruse a salutat cu căldură pe oaspeţi, menţionând cu satisfacţie că se întâlneşte cu stareţul mănăstirii deja a doua oară. Prima întâlnire a Preafericitului Chiril cu Shi Iunsin a avut loc la 13 mai 2013, în timpul vizitei Sanctităţii Sale în Republica Populară China.

„Civilizaţia contemporană are în calitate de unul dintre idoli ideea confortului. Însă, aflându-se în confort, omul devine mai slab”, a menţionat Preafericitul Stăpân. „Omul creşte, depăşeşte dificultăţile şi problemele, creşte duhovniceşte doar atunci, când este în stare să se înfrâneze. De aceea sunt profund convins că veacul al XXI-lea, care face mult pentru ridicarea confortului, trebuie să fie orientat şi asupra educării duhovniceşti, cu alte cuvinte, progresul material să fie însoţit de progresul interior, duhovnicesc, al personalităţii umane”.

 „Procedeele de luptă minunate, care au luat naştere între zidurile mănăstirii voastre, sunt o foarte bună ilustrare a faptului că puterea omului depinde de puterea duhului său”, a adăugat Patriarhul Chiril. „Din exemplele istorice noi ştim că în războaie obţineau victorie nu cei mai bine înarmaţi şi nu dintre cei mai bogaţi, dar persoanele capabile să săvârşească o faptă eroică, adică cei puternici duhovniceşte. Aceasta se referă nu doar la acţiunile militare – o mare importanţă îl are eroismul în efectuarea muncii paşnice”.

 Shi Iunsin a povestit Sanctităţii Sale despre viaţa mănăstirii Shaolin. A avut loc discutarea totalurilor vizitei Sanctităţii Sale efectuate în China în luna mai 2013, de asemenea şi un şir de probleme de colaborare interreligioasă.

Serviciul de presă al Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii

Nota redacţiei: Sensul duhovnicesc al vulturului care zboară, arată mai întâi de toate, întâietatea aflării sale în înălţimile cereşti a rangului de Episcop. Punându-se peste tot pe “covoraşul-vultur”, arhiereul ,într-un fel, toată vremea se află pe vultur, adică, vulturul ca şi cum tot timpul îl poartă pe episcop. Vulturul – este simbolul celei mai înalte creaţii a Cerului. (din cartea: cartea de masă a slujitorilor Domnului – Editura patriarhiei Moscovei)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. marele Păcătos

  Iată până unde am ajuns, şi încă nu e apogeul?

  cu adevărat a zis Sfinţii că, ultimii slujitori nu se vor salva.

  cu tăcerea se trădează Dumnezeu!

  de fapt, cui să mărturiseşti când toată lumea este atât de strâns legată cu inima sa de “bunurile” acestei lumi.

  telefoane, campiutere, comodităţi şi plăceri, dar nimeni nu se gândeşte pentru ce trăieşte pe acest pământ.

  şi nici nu acestea toate decât singura negreaţa şi urâciunea păcatelor de care toţi se ţin uniţi.
  într-adevăr, păcatele de moarte au intrat în viaţa a fiecărui om.

  Sfinţii nu s-au temut de nimic aşa cum de păcat, a astăzi la oameni este invers, de totul se tem, iar de păcat nu.

  Preafericitul Patriarh Kiril este un slujitor bun, şi politic, şi diplomat, şi orator, însă pentru creştini trebuie să fie Cuvântul Evangheliei în primul rând, în al 2-lea rând cuvântul Sfinţilor (din Sf. Canoane), şi în al 3-lea rând învăţăturile ierarhilor.

  Deci, Sfânta Scriptură ne previne de acum 2000 de ani că de lupii în piei de oi să ne ferim.

  Ce are comun Sf.Apostol Petru cu Iuda-Vânzătorul?

  Cine, de după căderea Protopărinţilor noştri Sfinţi Adam şi Eva a nimerit în Împărăţia Lui Dumnezeu?

  Numai cei din Biserica Ortodoxă, care Se Botează, care mănâncă Preacuratul Trup şi Preacuratul Sânge al Domnului Iisus Hristos, şi care împlineşte Poruncile Sfintei Scripturi – iată doar cine se salvează.

  Iisus Hristos este Dumnezeu Desăvârşit şi Om Desăvâr şi este Fiul Lui Dumnezeu Tatăl.

  nu budha, sau rahman, sau crişna sau alt tip de idol are să salveze Sufletele.

  Răspuns
 2. Dorin

  şi nu înţeleg. Articolul e de bine sau e de rău? Nu e nici un comentariu din partea redacţiei Apărătorul. Cum trebuie de înţeles întîlnirea PF Kirill cu budistul? Ce s-a mai discutat la întîlnire, afară de ce scrie Patriarhia?

  Răspuns
  • Coasa

   De fapt ultima fraza explica semnificatia articolului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *