Selectați pagina

Avorturile în Republica Moldova depăşesc de două ori numărul naşterilor

Avorturile în Republica Moldova depăşesc de două ori numărul naşterilor

fatÎn Republica Moldova au fost înregistrate oficial peste 60 de mii de avorturi între anii 2010-2013. Aceste date au fost prezentate de către Asociaţia Obştească „Pentru Familie”, care anunţă lansarea campaniei anti-avort „Dreptul la viaţă al copilului nenăscut”.

Medicii afirmă că aceste date trebuie înmulţite la cifra trei sau patru, deoarece cele mai multe întreruperi de sarcină nu sunt înregistrate oficial, susţine Irina Batîr, jurista asociaţiei. Astfel, numărul anual de avorturi ar constitui peste 60 de mii, adică 160 pe zi sau şapte pe oră. Pe parcursul campaniei vor fi prezentate diverse statistici, dar şi informaţii despre consecinţele avortului asupra situaţiei demografice. Fiecare participant va fi îndemnat să ia decizia de a nu comite întreruperea de sarcină.
Iniţiatorii campaniei precizează că în Republica Moldova nu există legi care ar interzice efectuarea avortului. Se amendează doar în cazul când această intervenţie se face după 12 săptămâni de sarcină. Rezultatele finale ale campaniei vor fi prezentate pe 1 iunie 2015, de Ziua Copilului. Tot atunci ar putea fi inaugurat un monument în memoria Copilului Nenăscut după modelul celui existent în Slovacia.
Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. PumaRachel

    Vă mulțumim pentruinformații utile . Necesitatea de a adăuga blog-ul dvs. la marcaje

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *