Selectați pagina

Avocata Poporului pentru drepturile copilului şi-a prezentat priorităţile

Avocata Poporului pentru drepturile copilului şi-a prezentat priorităţile
avocata poporuluiAvocata Poporului pentru protecţia drepturilor copilului, Maia Bănărescu, şi-a enunţat priorităţile la început de mandat, în cadrul unei conferinţe de presă. Principalele acţiuni se referă la asigurarea respectării drepturilor copiilor la sănătate, educaţie şi la un trai decent, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„În anii următori ne propunem să examinăm nivelul de mortalitate și morbiditate a copiilor în vârstă de până la trei ani. Printre obiectivele noastre de bază se numără monitorizarea respectării dreptului la sănătate și a procesului acordării asistenței medicale de urgență la nivel național; asigurarea serviciilor de urgență cu ambulanțe; dotare cu medicamente corespunzătoare; asigurarea cu medici calificați și de profil pentru copii. Vom pune accent și pe responsabilizarea autorităților publice locale pentru depistarea timpurie a copiilor aflați în situații de risc”, a spus Avocata Poporului pentru protecţia drepturilor copilului.

Potrivit ei, un segment important asupra căruia se va atrage atenția este și delincvența juvenilă, mai ales, în contextul în care numărul cazurilor înregistrate la poliție în acest sens a crescut cu 20% în primul trimestru al anului curent.

„Este foarte important ca minorii să trăiască într-un mediu sănătos. Voi monitoriza și respectarea drepturilor copiilor aflați în detenție, mă interesează accesul copiilor la sănătate, la învățământ”, a specificat Maia Bănărescu.

Maia Bănărescu a fost numită în funcţia de Avocată a Poporului pentru drepturile copilului pe 8 aprilie curent, cu voturile a 60 de deputaţi ai Parlamentului, pentru un mandat de șapte ani.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *