Selectați pagina

Avertizarea unui expert din Marea Britanie: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști

Avertizarea unui expert din Marea Britanie: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști

Redeschiderea școlilor: copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști, avertizează un exper al Grupului Științific pentru Urgențe din Marea Britanie

Copiii care merg la școală ar putea să răspândească virisul mai mult dacă vor purta măști în clase, a avertizat profesorul Russel Viner, membru al Grupului Științific pentru Urgențe al Marii Britanii (SAGE – Scientific Advisory Group for Emergencies).

Vorbind la BBC Newsnight, profesorul Viner a spus:

„dovezile despre măști sunt foarte neclare și cred că s-ar merge dincolo de dovezile pe care le avem acum. Sunt multe îngrijorări cu privire la purtarea măștilor de către copii, în special de cei mai mici, pentru că își ating fețele, își fac griji tot timpul pentru măștile lor, putând, de fapt, să răspândească și mai mult virusul.

Cred că pentru copiii mici în mod clar nu e o idee bună (purtarea măștilor – n.n.). De asemenea, nu avem dovezi că ar fi utilă pentru adolescenți. Cred că trebuie să ne uităm la modul în care adolescenții transmit virusul. Dovezile că ei ar transmite virusul în școli nu sunt prea multe.

Sunt multe chestiuni interesante despre școală și despre ce se întâmplă în afara școlii, și înțeleg că oamenii sunt îngrijorați pentru copii, dar sunt foarte puține dovezi în favoarea utilizării măștilor în școli.”

Sursa: https://www.express.co.uk/news/uk/1327002/schools-reopening-mask-warning-coronavirus-UK-COVID-19-latest-news-SAGE

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке