Selectați pagina

Avertizarea “experţilor”: Protestele anti-rasism nu sunt riscante pentru transmiterea Covid-19, protestele anti-carantina sunt periculoase!

Avertizarea “experţilor”: Protestele anti-rasism nu sunt riscante pentru transmiterea Covid-19, protestele anti-carantina sunt periculoase!

Ce ne poate spune virusul?! Protestele anti-rasism sunt SIGURE față de Covid-19, dar protestele anti-blocare NU sunt, pretind „experții” din sănătate.

O scrisoare deschisă semnată de sute de așa-ziși „experți” din domeniul sănătății susține că „protestele împotriva rasismului sistemic”, nu doar ca sunt sigure in privinta Covid-19, ci sunt și „vitale pentru sănătatea publică națională” – în timp ce protestele împotriva blocajelor rămân mortale.

Numind „supremația albă” o „problemă letală de sănătate publică care a precedat și a contribuit la Covid-19”, scrisoarea – semnată de peste 1 200 de auto-declarați profesioniști din domeniul sănătății publice – a trâmbițat necesitatea continuării protestelor începute după uciderea de către poliție a lui George Floyd din Minneapolis.

În ciuda unor luni de avertismente conform cărora apropierea la mai puțin de doi metri de o altă ființă umană ar duce invariabil la infecție și probabil la moarte, scrisoarea proclamă că „în calitate de avocați ai sănătății publice, nu condamnăm aceste adunări ca fiind riscante pentru transmiterea Covid-19”. Postat miercuri în forma finală, prezintă o serie a „celor mai sigure practici de protest” – prin furnizarea de măști, a punctelor de spălare a mâinilor și de dezinfectare a mâinilor, în timp ce subliniază de exemplu că aprobarea pe care o dă protestelor anti-rasism la nivel național „nu ar trebui să fie confundată cu o atitudine permisivă asupra tuturor adunărilor, în special a protestelor împotriva ordinelor de stat în casă.”

Aceste acțiuni nu numai că se opun intervențiilor în ceea ce privește sănătatea publică, dar sunt, de asemenea înrădăcinate în naționalismul albilor, și sunt contrare respectului pentru viața negrilor.”

În timp ce protestatarii ar putea fi surprinși să afle că epidemia de care se ascund de luni de zile este atât de pricepută din punct de vedere politic, încât să poată distinge între protestatarii anti-blocare si cei anti-rasism, experții în sănătate sunt gata să se bage în raționamente încurcate care nu au nici o bază logică, pentru a explica cum acest unic tip de protest – probabil că este primul eveniment de grup la care au participat de luni întregi – a fost în codiții de siguranță. În timp ce, în preocuparea lor, orașele ar trebui „să se pregătească pentru un număr mai mare de infecții în zilele de după protest”, este răspunsul poliției cel care răspândește cu adevărat virusul, a subliniat scrisoarea – arestarea manifestanților și înghesuirea lor în celulele aglomerate ale închisorilor, ar trebui evitată cu orice preț.

Aplicarea legii trebuie să se abțină de la împrăștierea acestor demonstrații „sub pretextul menținerii sănătății publice”, s-a solicitat în scrisoare, cerând poliției să evite utilizarea gazelor lacrimogene și a altor muniții de control a mulțimii, care ar putea crește probabilitatea protestatarilor de a contracta virusul. De fapt, poliția ar trebui să stea pe cât posibil departe de protestatari, în timp ce „aliații care doresc să faciliteze demonstrații sigure” pot stabili marcaje cu cretă, pentru a ajuta protestatarii să păstreze distanțarea socială.

Planificațiun protest? Iată câteva sfaturi pentru a reduce riscul de răspândire a # COVID19:

Acoperiți-vă fața

Protejați-vă ochii pentru a preveni rănirea lor

Hidratați-vă

Folosiți dezinfectant pentru mâini

Nu țipați; folosiți în schimb semne & obiecte care scot sunete

Stați în grupuri mici

Păstrați distanța de doi metri față de alte grupuri

— nychealthy (@nycHealthy) May 30, 2020

Chiar și oficialii din cadrul sănătății publice care nu au semnat scrisoarea, au încercat să răspândească sfaturi pentru „proteste în siguranță”. Departamentul de Sănătate al orașului New York a cerut protestatarilor să evite țipatul sau cântatul, și „să folosească în schimb semne și obiecte care scot sunete”, să se adune în grupuri mici, și să se mențină la doi metri distanță de alte grupuri – sfaturi care par absurde luând în considerare mulțimile masive care se îngrămădesc pe străzile orașului în fiecare noapte.

Co-autoarea scrisorii, și specialist în bolile infecțioase, Rachel Bender Ignacio a declarat pentru Slate că obiectivele sale sunt să ofere oficialilor din domeniul sănătății publice un raport al răspunsurilor prietenoase la întrebările mass-media în legătură cu implicațiile protestelor asupra Covid-19, precum și să calmeze îngrijorările publice cu privire la întrebarea dacă protestele răspândesc virusul.

Aceste îngrijorări ar părea întemeiate, având în vedere că o mare parte din țară a petrecut ultimele trei luni ascunzându-se în casele lor, lipsită fiind de vitamina D, și de contactul cu alți oameni, care sunt vitale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Având în vedere zecile de relatări apărute în mass-media despre persoanele care participă la petreceri ilegale și la protestele anti-blocaj – sau pur și simplu neîncrederea în propaganda din jurul epidemiei- nu trebuie să renunțe la lupta cu coronavirusul ca pedeapsă pentru sfidarea ordinelor de ședere la domiciliu, oponenții așteaptând, fără îndoială, ca, cât de curând să apară printre protestatari primele cazuri de Covid-19, iar efortul autorilor scrisorii de a reduce această posibilitate, să nu aibă probabil logică.

Statisticile colectate de Proiectul de urmărire Covid-19 și de Centrul de Cercetare și Politici Antirasiste par să arate că comunitățile negrilor suferă în mod disproporționat de virus, având o rată a mortalității de două ori mai mare decât a albilor. Cu toate acestea, numărul mare de factori debilitanți – sărăcia, condițiile de sănătate coexistente, indisponibilitatea asistenței medicale de calitate, supraaglomerarea urbană, par să sugereze că există mai mulți factori în joc decât inegalitatea rasială. Aproape jumătate din cazurile confirmate din țără (48%) încă nu aveau nicio specificare rasială legată de ele începând cu săptămâna trecută, în timp ce la nouă procente din decese nu erau cunoscută apartenența rasială. Acțiunile unor guvernatori, inclusiv Andrew Cuomo din New York și Gretchen Whitmer din Michigan, în forțarea căminelor de îngrijire medicală (azile), de a accepta pacienți cu coronavirus, în ciuda riscului grav pentru rezidenții lor în vârstă, vulnerabili, au contribuit, de asemenea, la un număr mare de decese în anumite zone.

Sursa: https://www.rt.com/usa/490662-health-experts-letter-protest-coronavirus/

Traducere: Saccsiv

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *