Cei care au ales să devină vegetarieni trebuie să fie atenţie şi la modul în care se prepară anumite tipuri de zahar, deoarece în procesul lor de fabricaţie pot interveni şi anumite elemente de natură animală, notează Huffington Post, citat de adevarul.ro

Zahărul rafinat – cel pe care îl adăugăm la cafea de exemplu – este realizat din trestie de zahăr sau din sfeclă de zahăr. Chiar dacă ambele produse au o valoare nutritivă asemănătoare, modul de fabricare a zahărului diferă.

Pentru a realiza zahăr din trestie de zahăr, tulpinile sunt zdrobite pentru a separa sucul de pulpă. Substanţa obţinută este apoi prelucrată şi încălzită până când se cristalizează. Apoi, este rafinată şi decolorată cu particule arse din oase de animal, acestea din urmă producând şi culoarea albă a zahărului.

Cu toate acestea, particule arse din oase de animal nu sunt utilizate în procesul de rafinare a zahărului obţinut din sfecla de zahăr.

În Statele Unite, producătorii de zahăr folosesc deseori oase provenite de la bovine pentru procesul de filtrare şi albire a zahărului. Cei care aprobă metoda spun că prin acest mod se îndepărtează eficient toate impurităţile din zahăr.

Câteva companii americane însă au decis să utilizeze mai degrabă variante alternative, precum cărbunele granular. Chiar şi aşa, consumatorul nu ar putea să îşi de-a seama de diferenţă nici măcar prin gust. Singura posibilitate de a avertiza un cumpărător asupra modului de fabricaţie a zahărului este prin etichetarea corespunzătoare.

Indiferent dacă sunteţi vegetarieni sau nu, trebuie să ştiţi că cel mai bun zahăr este cel care nu utilizează în procesul de fabricaţie particule arse din oasele de animal.

Sursa: https://www.huffpost.com/entry/sugar-vegan-bone-char-yikes_n_6391496