Pe măsură ce lucrările la un vaccin COVID-19 continuă, Bill Gates consideră că coronavirusul ar putea fi, indirect, responsabil pentru milioane de decese în viitorul apropiat.

Din cauza blocajelor și a sistemelor de asistență medicală care funcționează aproape la capacitate maximă, indivizii din multe țări nu au putut accesa îngrijiri medicale non-coronavirus.

Tulpina coronavirusul care a ocupat sistemele de asistență medicală de pe tot globul ar putea duce foarte bine la milioane de decese, mai multe în următorii doi ani, potrivit observațiilor lui Bill Gates.

În timpul unui interviu recent cu Zanny Minton Beddoes de la The Economist, Gates a explicat că blocajele proiectate pentru a preveni răspândirea coronavirusului au afectat și capacitatea oamenilor de acces la îngrijiri medicale pentru alte afecțiuni. Această dinamică, a menționat Gates, este în măsură să lovească țările subdezvoltate care se luptă cel mai tare împotriva malariei și HIV.

În timpul interviului, Gates a lamentat răspunsul Statelor Unite la coronavirus, în măsura în care nu au fost luate mai devreme acțiuni decisive.

Gates a explicat:

„Cu siguranță nu ne-am pregătit, nu am efectuat simulările pentru a realiza că testarea rapidă va fi importantă. Așa că am eșuat înainte să apară. Și apoi, odată loviți, am făcut și unele greșeli. În general, răspunsul a fost mai puțin bun decât mă așteptam. Prejudiciul, din punct de vedere economic și sănătate, a fost mult mai mare decât m-aș fi așteptat cu un virus ca acesta.”

În ceea ce privește politizarea răspunsului Statelor Unite la coronavirus, Gates a spus că nu este sigur că lucrurile s-ar îmbunătăți dacă Joe Biden este ales președinte.

„Nu știu dacă schimbarea administrațiilor îi va determina pe mai mulți oameni să poarte măști”, a spus Gates.

Întrebat despre răspunsul Chinei la coronavirus, Gates a precizat că țara a făcut o treabă admirabilă de a reține coronavirusil, chiar dacă au fost poate prea pasivi în combaterea lui din timp.

„Ei bine, țara în care apare un virus nou are cea mai grea muncă, pentru că nu au niciun avertisment”, a spus Gates. „Și deci este probabil să afecteze un număr destul de mare. Au făcut clar greșeli. Au fost semne de avertizare, oamenii vorbind despre asta. Nu au ținut cont de ea în luna decembrie și nici chiar în ianuarie. În retrospectivă, ei ar fi putut să alarmeze mai tare decât au făcut-o”.

„Deși după aceea”, a continuat Gates, „la modul lor tipic autoritar, au făcut o treabă foarte bună pentru a suprima virusul. Este posibil să fi existat o mulțime de drepturi individuale care au fost încălcate acolo, dar efectul macro general pe care l-au obținut este uimitor. ”

Interviul complet al lui Gates poate fi vizualizat mai jos și merită vazut.

Merită menționat că Gates avertizează de ani de zile cu privire la pericolul unei pandemii globale. În timpul unei celebre discuții la TED pe care a susținut-o acum câțiva ani, Gates a spus cu emfază că următoarea catastrofă globală nu va rezulta dintr-un război mondial sau un atac nuclear, ci dintr-un virus extrem de infecțios.

Ca punct final, Gates a spus anterior că există șanse mari să avem un vaccin anti-coronavirus eficient la sfârșitul acestui an, și că Statele Unite vor putea să pună virusul în oglinda retrovizoare până la sfârșitul anului 2021.Țările mai puțin dezvoltate este posibil să nu poată învinge coronavirusul până în 2022.

Sursa: https://bgr.com/2020/08/22/bill-gates-coronavirus-deaths-china-masks/

Traducere: Invictus Web Media