Dragi cititori, fiți atenți la propaganda și manipularea populației globale care se implementează acum deja prin studii și păreri ale oamenilor de știință, cercetători! S-a tras alarma unei crize climatice (care demult mocneşte). Însă, fiți atenți, ce măsuri se propun a fi luate pentru atenuarea crizei. Printre ele se numără: oprirea creșterii populației. Putem să spunem oare că acest lucru stă în mâinile omului? Oare nu e păcat dacă omul ar implementa „măsuri” pentru oprirea creșterii populației?

Vedeți în acest material video în engleză privind posibilele cauze ale încălzirii globale – furtunile şi radiațiile solare, precum și explicația faptului că CO2 este „consumat” de plante pentru fabricarea oxigenului respirabil, de aceea emisia CO2 nu ar putea fi atât de nocivă (totuși, având în vedere masivele defrișări, s-ar putea să devină alarmant faptul deficienței de „biofabrici” de oxigen).

Citiți mai jos știrea din mass-media:

Lumea întreagă va fi afectată de „suferinţă de nedescris din cauza crizei climatice”, dacă nu au loc transformări majore în societatea globală, potrivit unui avertisment puternic transmis de peste 11.000 de cercetători, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

„Pentru a ne asigura că vom avea un viitor sustenabil, trebuie să schimbăm modul în care trăim. Avem nevoie de transformări majore în modul de funcţionare a societăţii noastre globale şi felul în care noi interacţionăm cu ecosistemele din jurul nostru”, au mai spus cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă susţin că nu mai avem timp de pierdut. „Criza climatică a început şi accelerează cu o rapiditate mai mare decât cea preconizată. Criza în care ne aflăm este mult mai severă decât am anticipat iniţial, ecosistemele şi soarta omenirii sunt grav ameninţate”, au continuat cercetătorii.

Avertismentul a fost publicat în jurnalul BioSciene cu ocazia aniversării a 40 de ani de la prima conferinţă globală pe tema climei, aceasta fiind organizată la Geneva în 1970. Avertismentul a fost rezultatul unei colaborări între zeci de cercetători şi susţinută de peste 11.000 de oameni de ştiinţă din 153 de ţări.

Printre schimbările pe care cercetătorii susţin că ar trebui să le aplicăm urgent se numără oprirea creşterii populaţiei, încetarea defrişărilor, oprirea folosirii combustibililor fosili şi reducerea consumului de carne, transmite The Guardian.

William Ripple, professor la Universitatea din Oregon şi principalul autor al avertismentului, spune că a fost motivat să lanseze iniţiativa în urma creşterii alarmante a fenemonelor meteorologice extreme. Un obiectiv important enumerat de către cercetători este stabilirea concretă a cauzelor şi efectelor distrugerii climei.

Sursa în română: radiochisinau.md