„Căci vremea este ca să înceapă judecata de la casa lui Dumnezeu” (1Petru, 4:17)

Notă: Dragi frați și surori în Hristos, după trădarea Lui Hristos de către ereziarhul Chiril și a episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse, preoți, monahi și laici, după aproape o tăcere criminală incredibilă, nemaiîntâlnită până acum în Biserica Ortodoxă, în Ucraina încep persecuțiile, asupririle, bătăile, jafurile. Dumnezeu îngăduie omoruri, toate păcatele, blasfemii și multe alte crime grave și îngrozitoare din partea vrăjmașilor lui Dumnezeu, pentru că membrii credincioși ai Bisericii lui Hristos au încetat să mai fie credincioși, iar astăzi nu îi urmează pe Sfinții Apostoli și pe Sfinții Părinți, ci pe slujitorii lui Antihrist și ai Satanei – ecumeniștii spurcaţi! Pocăiți-vă! Opriţi-vă! Întrerupeți orice comunicare cu slujitorii diavolului – ecumeniștii!

AVERTISMENT CUMPLIT ȘI MÂNIA LUI DUMNEZEU! Mitropolitul Onufrie a scăpat împărtășania jos, iar un alt mitropolit a avut un atac de cord

AVERTISMENT CUMPLIT ȘI MÂNIA LUI DUMNEZEU! Mitropolitul Onufrie a scăpat împărtășania jos, iar un alt mitropolit a avut un atac de cord

Vineri, 9 decembrie, s-au împlinit 32 de ani de la hirotonirea în treapta de episcop a Mitropolitului Onufrie al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei. În timpul celebrării acestui eveniment, care a reunit lideri ai BOUc din toată Ucraina, mitropolitul a vărsat pe el însuși vinul din potirul de împărtășanie, care este sângele lui Hristos.

Despre acest lucru a scris pe canalul său de telegram Sonia Koshkina, redactor-șef al LB.ua. Slujba festivă a avut loc la lavra Kiev-Pechersk.

Onufrie a vărsat pe sine sângele lui Hristos din cauza că a fost împins de Mitropolitul Pitirim de Nikolaev și Voznesensk, care a avut un atac de cord. Se remarcă faptul că preotul „era să moară” chiar în timpul slujbei.

În total erau zece potire de vin și doar unul singur s-a vărsat, astfel încât toată lumea – clerici și laici deopotrivă – le-a fost suficient pentru a se împărtăși. Cu toate acestea, potrivit jurnalistului, cei prezenți, și mai ales Onufrie însuși, au fost șocați de cele întâmplate. Toată lumea a plecat de la slujbă într-o stare foarte deprimată.

„Vărsarea sângelui lui Hristos din potir este, în principiu, cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui preot. Din neglijență, este un păcat de moarte. Onufrie a vărsat pe sine unul dintre cele zece potire pregătite pentru împărtășirea de astăzi. În justificare, toată lumea era distrasă asupra atenţiei către Pitirim. Dar Onufrie a înțeles ce se întâmplase și a rămas înmărmurit de șoc. Astăzi se împlinesc 32 de ani de la hirotonirea sa episcopală”, a scris Koshkina.

Din cauza incidentului cu potirul a avut de suferit și antimisul, un șal special consacrat în care sunt cusute particule din sfintele moaște. Acum, acest veșmânt arhieriesc, care a aparținut Mitropolitului Vladimir (Sabodan), trebuie ars, iar cenușa trebuie îngropată sub Sfânta Masă, conform canoanelor bisericeşti.

Sursa: https://news.obozrevatel.com/society/plohoj-znak-na-prazdnovanii-godovschinyi-rukopolozheniya-mitropolit-upts-mp-onufrij-vyilil-na-sebya-chashu-s-krovyu-hristovoj-a-u-drugogo-proizoshel-pristup-foto.htm

PS: Canoanele spun: „De va cădea ceva din Sf. Potir din neluare aminte a preotului ce slujeste, DE MOARTE VA GRESI. De va cădea pe scândură, pe jos, pe pământ, pe piatră, să lingă Dumnezeiescul Sânge cu limba și să-l înghită, iar de nu va fi cu putință, să răzuiască și să le ardă și cenușa s-o îngroape sub Sfânta Masă“ (Dumnezeieștile Liturghii, Buc., 1902, pag. 379).