Ortodocşii suntem noi, cei care am constituit acest stat.

Ortodocşii suntem noi, cei care plătim taxe şi impozite pentru menţinerea maşinăriei birocratice şi a acelor şcoli în care se face propagandă anticreştină.

Ortodocşi suntem noi, acea comunitate umană pentru care acest stat a fost creat. Fără noi, existenţa Republicii Moldova nu are nici un sens. Constituţia, despre respectul căreia se vorbeşte atât de mult, spune că: „Suveranitatea naţională aparţine poporului Republicii Moldova, care o exercită în mod direct şi prin organele sale reprezentative”. Comunitatea creştin-ortodoxe reprezintă întregul popor al Republicii Moldova, respectiv, acestei comunităţi aparţine întreaga suveranitate a statului. Cine poate să interzică poporului cum să-şi educe copii?

Să nu uităm că avem o stemă ortodoxă, avem un imn scris de un preot ortodox, avem o limbă care s-a născut în ortodoxie. Ni se spune că acest stat nu mai este al nostru, al ortodocşilor, ci unul „laic”.

Când şi de unde a apărut acest „stat laic”, care pretinde a avea superioritate faţă de propriul popor? Cine sunt cei care ne spun că ţara nu ne aparţine şi nu mai avem nici un drept să pretindem la ea?

Dintre noi au iesit, dar nu erau de-ai nostri, cãci de-ar fi fost de-ai nostri, ar fi rãmas cu noi; ci ca sã se arate cã nu sunt toti de-ai nostri, de aceea au iesit. (I Ioan 2, 18-19)

Autor: Octavian Racu