Selectați pagina

Avem mult mai multe telefoane decât oameni

Avem mult mai multe telefoane decât oameni

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 0,7% anul trecut, în comparaţie cu 2016, şi a totalizat 4,5 milioane. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), creşterea uşoară a numărului total de utilizatori de servicii de telefonie mobilă a fost determinată de sporirea numărului de abonaţi ai companiilor Orange Moldova şi Moldtelecom – Unite, transmite IPN.

Baza de abonaţi ai Orange Moldova s-a majorat cu 1,2%, iar cea ai Moldtelecom – Unite a crescut cu 7%. Baza de abonaţi ai operatorului Moldcell s-a micşorat cu 1,7% şi a totalizat 1 milion 485,8 mii. Volumul traficului de voce în reţelele Orange Moldova a crescut cu 89,4 milioane de minute, traficul Moldtelecom – Unite a crescut cu 17,5 milioane de minute, iar traficul de voce în reţeaua companiei Moldcell a scăzut cu 102,6 milioane de minute.

Potrivit ANRCETI, volumul total al vânzărilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut cu 3% anul trecut faţă de 2016. Diminuarea vânzărilor pe această piaţă a fost determinată de micşorarea vânzărilor realizate de companiile Orange Moldova şi Moldcell. Volumul vânzărilor realizate de cele două companii s-a redus cu 4,3% şi respectiv 2,14%. Totodată, vânzările efectuate de Moldtelecom-Unite au crescut 9,6% sau cu 14 milioane de lei.

În comparaţie cu anul 2016, poziţiile celor trei furnizori pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă, în funcţie de cifra de afaceri au suferit schimbări uşoare. Astfel, la finele anului 2017, cota de piaţă a companiei Orange Moldova s-a micşorat cu 0,83 puncte procentuale, alcătuind 64,7%, iar cota de piaţă a Moldtelecom şi Moldcell a crescut cu 0,55 puncte procentuale şi respectiv cu 0,28 puncte procentuale constituind 4,8% şi, respectiv, 30,5%.

Conform rezultatelor ultimului Recensământ desfăşurat în anul 2014, populaţia Republicii Moldova constituie 2 milioane 998 de mii de oameni.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке