Unitatea de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău (UIP) a deschis ieri ofertele depuse în cadrul licitației deschise pentru executarea lucrărilor de construcție. Au depus ofertele patru companii, din cei 24 de ofertanți, care au solicitat pachetul de documente, relatează zugo.md

În aceeași zi a fost și termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru licitația repetată de contractare a serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcție. Și de această dată, nu a parvenit nicio ofertă.

Perioada estimativă de evaluare a ofertelor este de 120 de zile, timp în care grupul de lucru din cadrul UIP va evalua ofertele prezentate. Rezultatele evaluării vor fi făcute publice ulterior.

Pentru asigurarea transparenței și bunei desfășurări a procesului de deschidere a ofertelor au fost invitați, în calitate de observatori, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor, Procuraturii Generale, Cancelarie de Stat, Administrației Naționale a Penitenciarelor. Doar reprezentanții Ministerului Justiției au dat curs invitației.

Concursul pentru selectarea și contractarea companiei de construcție a viitorului penitenciar din Chișinău, a fost lansat pe 18 februarie curent, în comun cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ulterior termenul limită a fost prelungit, dat fiind complexitatea proiectului și solicitările participanților, care s-au înscris în concurs.