Nota redacţiei: Adevarul este Unul. Nu pot fi doua adevaruri. Cine sustine ca sunt doua adevaruri acela este om nebun. Pentru Hristos au fost atatia martiri in Biserica ortodoxa, ucisi chiar de papistasi in Sfantul Munte. Si nu erau talibani, ci erau calugarii nostri din Sfantul Munte. Talibani au fost papistasii ca ei au fost in stare sa ucida. Asadar cel care sustine ca nu exista mantuire in afara Bisericii ortodoxe, nu este taliban ci intelept, ca asa ne invata Sfintii nostrii parinti. Cititi Patericul athonit, capitolul despre erezii. Iar daca nu acceptati textele Sfintilor Parinti in legatura cu acest aspect atunci inseamna ca nu respectati credinta ortodoxa.

Avem atâţia Sfinţi mărturisitori şi martiri prigoniți şi ucişi de către papistaşi, iar acum ecumeniştii vor să se unească cu aceşti eretici…

Avem atâţia Sfinţi mărturisitori şi martiri prigoniți şi ucişi de către papistaşi, iar acum ecumeniştii vor să se unească cu aceşti eretici…

Tămbălăul numit ,,săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinor’’ din acest an s-a încheiat. Ecumeniştii care vorbesc în numele Bisericii Ortodoxe, fără a avea acest drept, s-au amestecat cu ceilalţi eretici şi rătăciţi într-un amalgam greu de definit, ca să-şi arate unii altora cât de iubăreţi sunt. Următorul citat este o mostră de limbă de lemn, pe care o vorbesc cei care  se aseamănă şi se adună:

În prima seară, îndemnul comun al reprezentanţilor cultelor din Oradea a fost de a rămâne uniţi în rugăciune, acesta fiind esenţa demersului. „Să nu obosim în a ne ruga şi să ne iubim sincer unii pe alţii!”, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă. Aţi înţeles că iubirea lor e sinceră, nici vorbă de prefăcătorie ori falsitate. Trebuie accentuat aceste fapt, nu cumva să existe dubii.

În realitate, nu-i vorba nici de iubire nici de sinceritate. Ecumeniştii nu iubesc pe nimeni, nu se iubesc nici între ei. Ei iubesc onorurile, slava deşartă, minciuna, rangurile nemeritate, petrecerile cu mese îmbelşugate. Pentru ei, Sfintele Slujbe au devenit spectacole în care-şi etalează scumpătatea veşmintelor, pe care le schimbă cu altele, de fiecare dată. Ca nu cumva să fie deranjaţi, îi ţin pe bieţii credincioşi la distanţă prin garduri metalice şi cordoane de jandarmi, cum s-a întâmplat atunci când au zis ei ca sfinţesc catedrala mamut, numită a ,,mântuirii neamului’’. Care neam? Care mântuire?

Aseară, la Mănăstirea Caşin, s-au adunat o mână de oameni ca să atragă atenţia impostorilor ecumenişti că batjocoresc şi calcă în picioare Sfintele Canoane, după care se conduce Biserica lui Hristos.

,,Rugătorii’’ au chemat şi de rândul acesta miliţienii şi jandarmii. Ei îşi închipuiesc că-şi pot permite orice în Biserică, pe care o socotesc o instituţie ca oricare alta, peste care şi-au întins stăpânirea, ocupând poziţiile cheie ale acesteia. A fost o adunătură a făţărniciei, falsităţii, prefăcătoriei, ipocriziei, toate covergând spre unirea cea mincinoasă, spre închegarea ,,religiei’’ blestematului antihrist.

Ecumeniştii, care ne populează şi ne poluează Biserica, lucrează cu sârg şi bună ştiinţă în acest sens, de aceea partea lor va fi cu ,,omul nelgiuirii, fiul pierzării, potrivnicul, înălţându-se mai presus de orice se numeşte Dumnezeu sau e făcut pentru închinare, aşa încât să se aşeze el în Biserica lui Dumnezeu şi să se dea drept dumnezeu’’ (II Tesaloniceni 2, 3-4).

Am asistat şi-n anul acesta la o dureroasă împlinire a cuvintelor Proorocului lui Dumnezeu:,,Du-te şi spune poporului acestuia: Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi, uitându-vă, vă veţi uita, dar nu veţi vedea.
Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec” (Isaia 6, 9-10).

Presbiter Ioviţa Vasile