Selectați pagina

Autorităţile nu exclud faptul că ELEVII vor reveni la școală TOCMAI pe 1 septembrie

Autorităţile nu exclud faptul că ELEVII vor reveni la școală TOCMAI pe 1 septembrie

Elevii din R. Moldova ar putea să nu mai revină la școală până la finele acestui an de studii. Astfel, școlile și grădinițele își vor relua, cel mai probabil, activitatea de la 1 septembrie 2020, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Unimedia”.

Potrivit lui Dodon, toată lumea își dorește să ieșim mai repede din pandemia de COVID – 19, însă lucrurile vor rămâne complicate atât timp cât nu este un vaccin împotriva virusului.

„Eu cred că valuri ale COVID – 19 vor fi. Cu regret, în perioada următoare, poate un an, acest virus va exista în R. Moldova. Asta nu înseamnă că jumătate de an sau un an putem menține restricțiile impuse de starea de urgență. Vor fi câteva etape de ieșire din criză”, a spus Dodon.

Oficialul a menționat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va fi pe 27 aprilie, atunci când bugetarii vor reveni la lucru: „Dacă pe parcursul săptămânii curente vom avea maximum 150 de cazuri de infecție pe zi, atunci vom relaxa unele restricții pe 27 aprilie. Vor fi scoase și unele restricții pentru sectorul HoReCa. A doua etapă va fi pe 15 mai, atunci când va fi finalizată starea de urgență. Atunci se vor scoate alte restricții”.

A treia etapa ține de realuarea activității școlilor și gradinițelor. Deocamdată, elevii fac orele online. „La sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, vom vedea ce facem cu grădinițele și școlile. Dar aici avem diferite opinii. Eu nu exclud că elevii vor reveni la școală pe 1 septembrie. Eu nu exclud acest lucru. Știți deja că examenele elevilor din clasele IV – IX nu vor fi anul acesta”, a punctat Dodon.

Șeful statului a mai adăugat că în următoarele luni se vor menține restricțiile privind evenimentele la care participă mai mult de 50 de persoane.

„Această restricție se va menține pentru câteva luni”, a conchis sursa citată.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.