În timpul sărbătorilor de Crăciun și Revelion în Chișinău, este interzisă organizarea evenimentelor festive, a petrecerilor corporative și a altor ceremonii cu această ocazie. Potrivit INFOTAG, această decizie a fost luată ieri de Comisia de urgență pentru sănătate publică a municipiului Chișinău. Decizia a intrat în vigoare pe 22 decembrie și este valabilă până la 15 ianuarie 2015.

Conform deciziei comisiei, în această perioadă este interzisă organizarea evenimentelor festive în toate întreprinderile de alimentație publică, precum și în instituții, la locul de muncă, indiferent de statutul juridic al întreprinderii (publice și private). Documentul prevede că este interzisă desfășurarea oricăror activități artistice și recreative, dansuri și concursuri, precum și alte tipuri de divertisment, tipice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, Comisia atrage atenția asupra necesității respectării măsurilor de precauție atunci când sărbătorim acasă, precum și asupra riscului în cazul unei invitații pentru Moș Crăciun și Albă ca Zăpada, acasă sau la muncă.

În același timp, la Chișinău, rămân toate celelalte măsuri epidemiologice introduse, inclusiv purtarea măștilor atât în interior, cât și în aer liber.