În provincia Latina, din sudul Romei, doar 44% dintre românii din comunitatea care depășește 17.000 de persoane sunt vaccinați. Autoritățile au cerut ajutorul preoților ortodocși din zonă pentru a accelera campania de vaccinare.

Autoritățile italiene cer ajutorul preoților ortodocși pentru a-i convinge pe români să se vaccineze

Autoritățile italiene cer ajutorul preoților ortodocși pentru a-i convinge pe români să se vaccineze

Spitalele din Latina trec la scenariul 2, iar numărul paturilor alocate celor infectați cu Covid crește. A fost reintrodusă și obligativitatea purtării măștilor în aer liber.

„Dacă va continua așa, obligația purtării măștii ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni. În Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză inoculată este la 3% din populație, față de o medie regională de 38%. Indicele Rt a ajuns la 1,8 și este, de asemenea, foarte mare”, a declarat Antonio Sabatucci, de la departamentul local de sănătate publică.

Acesta a vorbit și despre îngrijorarea celor din oraș, dar mai ales a comercianților, că sărbătorile de Crăciun vor fi stricate cu această ocazie.

„Aprilia are mulți străini foarte sensibili în ceea ce privește vaccinarea, în special marea comunitate din est”, a comentat primarul.

Consilierul regional pentru sănătate, Alessio D’Amato a făcut apel la comunitatea românească de aici să se vaccineze, scrie Corriere della Sera, citat de G4media.

„Acoperirea de vaccinare, în special cea a cetăţenilor României este foarte scăzută, doar 44% din cei peste 17 mii de locuitori. S-a cerut colaborare și autorităților religioase care s-au pus la dispoziție și le mulțumim pentru asta”, a spus el.

Sursa: https://www.ilmessaggero.it/pay/latina_pay/comunita_romena_di_aprilia_appello_delle_chiese_ortodosse_credete_nella_scienza-6326362.html

Articol scris de Beatrice Ghiciov, digifm.ro