Purtătorul de cuvânt al guvernului Greciei a declarat că verificarea testelor PCR la intrarea în biserici va fi efectuată de „comisarii bisericești”.

Autoritățile Greciei afirmă ca testele obligatorii în biserici sunt inițiativa Bisericii

Autoritățile Greciei afirmă ca testele obligatorii în biserici sunt inițiativa Bisericii

La 19 noiembrie 2021, secretarul de presă al guvernului elen Yannis Economou a declarat că autoritățile țării au decis că testele PCR vor fi obligatorii pentru frecventarea bisericilor la propunerea sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei, relatează publicația greacă „Romfea”.

Potrivit lui Economou, „persoanele în vârstă, sensibile la coronavirus, se adună în biserici, și dacă au și fost vaccinate, perioada lor de imunitate a trecut deja. Sau sunt nevaccinați. Astfel, din primul moment al cooperării cu Sfântul Sinod, am spus că oamenii care intră în biserici trebuie protejați la maxim”.

Decizia de a introduce testele obligatorii PCR, spune purtătorul de cuvânt al guvernului, a fost luată de autorități „la propunerea Sfântului Sinod” al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Mai mult, verificarea testelor la intrarea în biserică va fi încredințată persoanelor „autorizate” de Biserică, iar organele guvernamentale, pe lângă aceasta, vor efectua verificări selective a credincioșilor din biserici.

„Credincioșii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie disciplinați”, a spus reprezentantul oficial al guvernului Greciei.

Sursa: https://www.romfea.gr/diafora/46794-kyvernitikos-ekprosopos-lavame-tin-apofasi-meta-kai-tin-ypodeiksi-tis-ieras-synodou