Selectați pagina

Autoritatile grecesti vor sa renunte la ziua de Duminica ca zi libera

Autoritatile grecesti vor sa renunte la ziua de Duminica ca zi libera

Mitropolitul Hrisostom de Trikki şi Stagon a criticat aceasta initiativa, numind-o “o alta interventie provocatoare” in descrestinarea Greciei, relateaza Agionoros.ru cu trimitere catre agentia de stiri greaca Romfea.

Dupa spusele ierarhului, in numele “revolutiei culturare” care are loc in tara, se impune “degradarea identitatii umane si transformarea cetatenilor in masini de producere fara identitate si intr-o societate de consum”

“Biserica noastra Ortodoxa din momentul infiintarii ei de catre Domnul nostru Iisus Hristos, ca lumina din ochi pastreaza ziua de Duminica…

Conform dovezilor istorice, primii crestini se adunau duminica pentru a savirsi Sfinta Liturghie, impartasindu-Se cu Trupul si Singele Lui Hristos.

Aceasta practica a continuat de-a lungul secolelor si s-a pastrat pina in ziua de azi, necatind la circumstantele diverse si dificile ale vietii Bisericesti, indeosebi in vremea prigoanei asupra crestinilor in perioada ocupatiei turcesti.

Astfel, pentru crestini ziua de Duminica este importanta din doua motive:

1. Ziua de odihna de duminica e legata de libertatea de alegere religioasa. In anul 313 Constantin ce Mare printr-un edict despre acceptarea cestinismului, oficial a declarat ziua de duminica, zi libera pentru crestini pentru ca acestia sa poata fara interdictii sa isi marturiseasca credinta sa in multireligiosul Imperiu Roman.

2. Credinta ortodoxa e una bisericeasca. Adica crestinii se aduna in Biserici pentru rugaciuni comune si inchinare Domnului.

Incercarile actuale ale autoritatilor in mod fortat de a anula ziua de duminica ca zi de odihna, ne marturisesc despre eforturile intentionare si bine-gindite ale autoritatilor in a distruge structura sociala a societatii grecesti si distrugerea credintei crestine.

Arhiepiscopia noastra sustine orice protest legitim impotriva anularii zilei de duminica ca zi de odihna.

A venit timpul sa ne asumam responsabilitatea si sa ne ridicam in apararea valorilor si traditiilor noastre”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *