Selectați pagina

Autoritățile deja calculează veniturile de pe amenzi și sancțiuni pentru noul an!

Autoritățile deja calculează veniturile de pe amenzi și sancțiuni pentru noul an!

Cu totul că până vom păși în noul an au rămas zile numărate, autoritățile deja au început să numere veniture presupuse pentru 2019. Acestea preconizează să obțină anul viitor venituri de peste 463 de milioane de lei din amenzi și sancțiuni, aproape dublu față de anul 2018, scrie bizlaw.md

Cifra este prevăzută în Legea bugetul de stat pentru anul 2019, publicată în Monitorul Oficial din 22 decembrie. În 2018, suma prevăzută pentru veniturile acumulate din amenzi și sancțiuni a fost de peste 288 de milioane de lei, sau cu peste 174 de milioane de lei mai puțin.

Amintim că în 2018, autoritățile au majorat mai multe tipuri de amenzi, au introdus unele sancțiuni pecuniare noi sau unele categorii noi de ”plătitori” a unor tipuri de amenzi . De asemenea, au fost legitimați noi agenți constatatori care pot aplica amenzi – carabinierii.

Tipurile și sumele amenzilor și sancțiunilor pecuniare sunt prevăzute în Codurile Contravențional, Penal, Fiscal, de Executare, de Procedură Civilă și de Procedură Penală.

Veniturile totale în bugetul de stat, prevăzute pentru anul viitor constituie peste 42,1 miliarde de lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке