Selectați pagina

Autoritățile americane recunosc: carnea de pui conține ARSENIC și provoacă CANCER

Autoritățile americane recunosc: carnea de pui conține ARSENIC și provoacă CANCER

carne de puiAni la rând FDA a încercat să musamalizele această problemă, în speranţa că nimeni nu va pune întrebări despre substanţele toxice din pui. FDA este o agenţie din SUA care se ocupă cu reglementarea alimentelor şi medicamentelor, care recent a recunoscut că în carnea de pui se găseşte arsenic, substanţă chimică cauzatoare de cancer, care poate fi fatală în doze mari, scrie atlas-geografic.net.

Provenienţa arsenicului din carnea de pui este foarte controversată, fermierii hrănind intenţionat animalele cu această substanţă. Cercetătorii de la FDA spun că, conform propriilor descoperiri, arsenicul din hrana puilor ajunge într-un final în carnea acestora. În concluzie, în ultimii zeci de ani consmatorii de pui din întreaga lume au înghiţit fără să ştie arsenic, substanţă cunoscută pentru faptul că declansaza cancerul.

Până la publicarea acestor studii, industria cărnii şi autorităţile americane au negat tot timpul că arsenicul ajunge în carnea animalelor iar apoi în corpul uman. Argumentul folosit a fost că arsenicul este eliminat în totalitate de pui prin fecale. Unii cercetători au spus că nu există nicio cercetare care să confirme acest lucru, astfel autorităţile au declarat un lucru care nu este dovedit ştiinţific.

După apariţia studiului şi scandalul iscat, principalul producător de furaje din SUA şi-a retras marfa din magazine. Acest producător comercializa furaje care conţineau arsenic furnizat de compania Pfizer, unul dintre cei mai mari producători mondiali de medicamente.

Cum stă treaba cu arsenicul
Arsenicul a fost scos din hrana animalelor din SUA după izbucnirea scandalului însă, autorităţile duc o campanie de negare, spunând că arsenicul din carnea de pui este prezent într-o doză foarte mică şi se încadrează în condiţiile de siguranţă pentru consumul uman. Oamenii de ştiinţă spun că în timp, consumul de arsenic poate produce cancer.

În România, fermierii folosesc cam aceleaşi tipuri de furaje. Făcând o legătură simplă, ajungem la concluzia că şi în România carnea de pui conţine arsenic.

Concluzia trasă de noi este că cei de la FDA au dreptate. Până şi în apă de la robinet se găsesc substanţe chimice precum clorul, de exemplu, care consumate în cantităţi mari sunt toxice pe organism. Acestea sunt prezente într-o doză mică şi nu afectează sănătatea umană. Cei care duc campania anti-arsenic sunt în general oameni pasionaţi de teorii ale conspiraţiei care nu au studii superioare în domeniul industriei chimice său medical.

3 Comentarii

 1. Partizanu

  Pai si cum ramane cu AVIARA?

  Răspuns
  • Ecaterina

   Aviara are alt scop. Ea – boala – este provocată doar pentru a exterimina definitiv „sămânța” naturală de găini sănătoase, ca să cumpărăm apoi găinile lor care nu ouă și pe deasupra ne mai și îmbolnăvesc cu diverse boli.
   Părerea mea este că „noile” găini sunt clone „purificate” de anticorpi și alte materiale genetice care ne-ar ajuta pe noi – oamenii să supraviețuim.

 2. Anatol

  Cunosc un caz din Chisinau care nu lam azit prin media vara aceasta cind o mama a cumparat banana la copii a rupto in doua si inauntru era injectat singe,alarmata a plecat la un laborator si sa depistat ca era singe infectat cu hiv sida

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *