Selectați pagina

Automobilele inregistrate in regiunea transnistreana nu mai pot intra in Moldova

Automobilele inregistrate in regiunea transnistreana nu mai pot intra in Moldova

masiniCei care detin masini inmatriculate in regiunea transnistreana nu mai au voie sa intre sau sa iasa din Republica Moldova de mai bine de o saptamana. Este o interdictie stabilita de politia de frontiera de la Chisinau si care urma sa intre in vigoare de astazi. Autoritatile nu au explicat insa de ce au pus-o in aplicare mai devreme. Tiraspolul a reactionat deja. Evgheni Sevciuk a spus ca noua regula ar putea raci relatiile dintre Chisinau si Tiraspol.

De pe data de 24 august, soferii care se afla pe teritoriul Republicii Moldova cu autoturisme inmatriculate in stanga Nistrului vor circula fara probleme, doar ca nu vor putea iesi din tara. Cei care se afla peste hotare vor putea reveni in Republica Moldova, insa nu vor mai putea iesi. Soferilor care vor sa traverseze hotarele tarii pentru prima data cu astfel de numere de inmatriculare, la fel le va fi interzis sa plece. Interdictia stabilita de politia de frontiera se refera la toate vehicolele inmatriculate in republici nerecunoscute international, cum ar fi, de exemplu, Abhazia, Osetia sau Crimeea. Potrivit politiei de frontiera, interdictia decurge din prevederile Conventiei Internationale asupra Circulatiei Rutiere si din Regulamentul Circulatiei Rutiere.

Ianoş ERHAN, ŞEF-ADJUNCT, POLIȚIA DE FRONTIERĂ: “Nu este o solicitare din partea Ucrainei. Restrictia nu se refera la circulatia in interiorul tarii.”

Presa din stanga Nistrului scrie ca astazi liderul de la Tiraspol Evgheni Sevciuc a criticat aceasta restrictie. El ar fi spus ca un partid de la conducerea Moldovei ar vrea sa provoace un conflict intre stanga si dreapta Nistrului, fara sa faca precizari. Sevciuc a mai declarat ca ar putea raspunde acestei decizii prin restrictionarea accesului locuitorilor satelor si oraselor conduse de partidul respectiv in regiunea transnistreana.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.