Selectați pagina

Austria este cel mai nou exemplu că legalizarea parteneriatelor civile duce la legalizarea „căsătoriei” homosexuale

Austria este cel mai nou exemplu că legalizarea parteneriatelor civile duce la legalizarea „căsătoriei” homosexuale

Pornind de la cazul a două femei lesbiene, Curtea Constituţională a Austriei a dat o decizie care va permite cuplurilor de acelaşi sex să se „căsătorească” începând din 2019.

În 2010 a fost legalizat parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex. Iar acum, ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Curtea a constatat că, deoarece instituţia parteneriatului civil este similară până la identificare cu cea a căsătoriei, ar fi o discriminare să li se refuze acestor cupluri accesul şi la instituţia căsătoriei. Cu alte cuvinte, a observat ceea ce orice om ar putea vedea limpede, dar mișcarea homosexuală nega cu înverșunare: parteneriatul civil este aceeași Mărie cu altă pălărie, raportat la „căsătoria” homosexuală.

Pentru a fi și mai clar că parteneriatele civile homosexuale țintesc nu doar instituția căsătoriei, ci și instituția adopției, avocatul lesbienelor a invocat și argumentul că ele au nevoie de căsătorie pentru a putea adopta copii, așa cum cuplurilor căsătorite de acelaşi sex deja „li se permite să adopte copii şi să acceseze formalităţile pentru reproducere medicală asistată”.

Secretarul General al Partidului Libertăţii din Austria, care se opune „căsătoriei” între persoanele de același sex, a declarat că sentinţa „tratează egal lucruri care nu sunt egale”. Partidul Poporului din Austria (ÖVP), care se află în negocieri cu Partidul Libertăţii pentru formarea unui guvern, se opune „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex.  Conferinţa Episcopilor Catolici din Austria a declarat despre căsătorie că „ar trebui să fie rezervată exclusiv pentru cuplurile de sex opus” datorită naturii unice a relaţiilor complementare faţă de alte forme de convieţuire.

Dar nu majoritatea hotărăște. Ceea ce s-a întâmplat în Austria este cel mai nou exemplu de cum, odată acceptat piciorul în ușă al ideologiei homosexuale, votul poporului nu mai este relevant: mai devreme sau mai târziu, ușa se va deschide larg pentru instituții în contradicție cu întreaga dezvoltare a societății.

Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке