Selectați pagina

Australia: „Nurofenul” va fi retras de pe piata! Consumatorii au fost inselati!

Australia: „Nurofenul” va fi retras de pe piata! Consumatorii au fost inselati!

nurofen1Produsele „Nurofen” vor fi retrase după piață în urma unei decizii fără precedent luată de un tribunal. Hotărârea a fost luată pe baza dovezilor unui ONG care a demonstrat că analgezicele sub marca „Nurofen” au aceeaşi substanţă activă, în ciuda faptului că se vând în ambalaje diferite şi pretind a ameliora diferite tipuri de durere, informează BBC

Astfel, autoritățile din Australia au decis retragerea de la vânzare a tuturor produselor „Nurofen”.

Medicamentele Nurofen pentru dureri de spate, pentru dureri menstruale, pentru migrene şi tensiune, care se vând în diverse ambalaje şi pretind a fi produse diferite, au, de fapt, aceeaşi componenţă. Toate conţin acelaşi ingredient activ, şi anume 342 de miligrame pe ibuprofen lizinat, susţin magistraţii, potrivit Adevarul.ro.

Mai mult decât atât, instanţa a concluzionat că preţul acestui analgezic este dublu faţă valoarea lui reală şi faţă de alte pastile de acelaşi tip.

Producatorul pastilelor „Nurofen”, compania britanică Reckitt Benckiser, a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica în alte ţări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat. Compania Reckitt Benckiser va respecta hotărârea judecătorească din Australia, deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”, cred reprezentanţii firmei.

Toate pastilele Nurofen trebuie să fie îndepărtate de pe piaţa Australiei în decursul a trei luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке