Selectați pagina

Au pus la cale o înșelăciune și au furat banii de pe cardurile moldovenilor

Au pus la cale o înșelăciune și au furat banii de pe cardurile moldovenilor

cardTrei cetăţeni ai Bulgariei au fost condamnaţi la închisoare pentru trei infracţiuni informatice comise în Republica Moldova. Asta după ce au furat bani de pe cardurile bancare a peste 150 de persoane, anunță Procuratura Generală. 

Anul trecut, cei trei au format un grup criminal organizat specializat în copierea ilegală a informaţiilor de pe carduri bancare. Potrivit procurorilor, în luna iulie 2014, indivizii au instalat ilegal un dispozitiv tehnic special la un bancomat din capitală. După accesarea ilegală a informaţiilor de pe cardurile a 158 de utilizatori, aceştia au plecat în Bulgaria. După ce au obținut informaţia necesară, inculpaţii au furat cu ajutorul cardurilor false peste 120 de mii lei de pe cardurile cetăţenilor Republicii Moldova, prejudiciind astfel clienţii băncii în proporţii deosebit de mari.

Peste o lună, inculpaţii au revenit la Chişinău și au fost reţinuţi de autorităţile Republicii Moldova. Aceștia au fost găsiți vinovați de fabricarea cardurilor bancare false, accesul ilegal la informaţia computerizată şi producerea, importul, comercializarea sau punerea ilegală la dispoziţie a mijloacelor tehnice sau produselor program.

Instanța i-a condamnat pe cei trei la câte 2 ani şi 8 luni închisoare, cu aplicarea unor amenzi a câte 14 mii lei fiecare. Aceştia și-au recunoscut pe deplin vina şi au restituit instituţiei bancare prejudiciul cauzat.

Sentinţa este cu drept de atac.

Sursa: realitatea.md

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке