Selectați pagina

Au intrat în vigoare sancțiunile pentru utilizarea și comercializarea pungilor din plastic și veselei de unică folosință

Au intrat în vigoare sancțiunile pentru utilizarea și comercializarea pungilor din plastic și veselei de unică folosință

Comercializarea și utilizarea pungilor din plastic, dar și a veselei din același material este sub semnul „interzis” în Republica Moldova, din 1 ianuarie curent, informează zugo.md. Se întâmplă după ce au intrat în vigoare sancțiunile legii adoptate de legiuitori în acest sens.

Așadar, persoanele fizice care vor încălca regulile impuse, vor fi nevoite să scoată din buzunar până la 4.500 de lei, iar persoanele juridice riscă amenzi de până la 12.000 de lei.

Pungile de plastic confecționate dintr-un strat gros de material trebuiau interzise încă în anul 2019. Atunci, în spațiul public, au apărut informații conform cărora legea era nefuncțională întrucât nu prevedea sancțiuni pentru agenții economici.

Ulterior, după mai multe modificări, actul normativ a fost votat, în primă lectură, în vara anului 2019, iar după câteva luni, în februarie 2020, a fost votat în lectură finală.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *