Selectați pagina

Au intrat în vigoare normele comunitare de declarare şi control a valorii mărfurilor în vamă

Au intrat în vigoare normele comunitare de declarare şi control a valorii mărfurilor în vamă

vama-moldoveniÎncepând cu data de 19 noiembrie, Serviciul Vamal aplică normele comunitare de declarare şi control a valorii mărfurilor în vamă. Suma limită pentru care depunerea Declaraţiei Valorii în Vamă nu este obligatorie a crescut până la de cinci mii de euro, comparativ cu trei sute de euro până acum, transmite IPN.

Regulamentul oferă agenţilor economici posibilitatea de a dispune de mărfurile importate cu condiţia de a prezenta ulterior documentele concludente pentru confirmarea valorii în vamă a acestora şi de a depune o garanţie ce ar acoperi diferenţa la plata drepturilor de import aferente valorii în vamă declarate şi celei stabilite provizoriu de organele vamale.

O altă simplificare prevăzută de noul Regulament se referă la exonerarea importatorilor care deţin certificatul Autorizat Economic Operator de obligativitatea întocmirii şi prezentării respectivei declaraţii în procesul vămuirii mărfurilor la import. Per ansamblu, implementarea procedurii vizate va aduce beneficii importatorilor pentru că le va economisi resurse, timp şi mijloace financiare legate de perfectarea vamală a mărfurilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке