Selectați pagina

Au apărut şi în România primele bănci digitale

Au apărut şi în România primele bănci digitale

Oferă cam aceleaşi servicii, precum instituţiile bancare tradiţionale, dar comisioanele sunt eliminate, iar deschiderea unui cont e mult mai rapidă. Singurele dezavantaje: nu acordă, încă, împrumuturi şi nu oferă soluţii de economisire, informează Digi24.ro.

Emiterea unui card înseamnă economie de timp şi de bani. Totul durează doar 60 de secunde. Apoi, trebuie descărcată o aplicaţie pe telefonul mobil, introduse datele personale şi pentru autentificare este nevoie de un selfie.

Depui bani în cont şi poţi face apoi tranzacţii online sau plăţi la magazine din ţară şi străinătate.

Astfel de soluţii digitale au adunat 45 de mii de utilizatori în România, în doar câteva luni. În ofertă sunt şi carduri ce pot fi folosite de românii care muncesc în Germania sau în Marea Britanie şi trebuie să încaseze salariul într-un cont bancar creat rapid.

Conturile pentru tranzacţii online sunt gratuite, dar emiterea unui card costă între 23 şi aproape 27 de lei. Variantele premium includ asigurări de călătorie şi retrageri de numerar fără comisioane.

Băncile clasice răspund cu aplicaţii de tip home bank pentru plăţi online, iar avantajul acestora e că pot oferi şi soluţii de economisire.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.