Selectați pagina

Au apărut cipurile implantate în haine, pentru a ne “monitoriza” sănătatea

Au apărut cipurile implantate în haine, pentru a ne “monitoriza” sănătatea

Cercetătorii au creat un sistem de monitorizare a sănătății. El poate fi integrat în hainele pe care le purtăm zilnic și ne spune când ceva merge prost cu sănătatea noastră.

Ingineri de la Universitatea Cornell au lucrat la identificarea unei metode de colectare a tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace și a ritmului de respirație, folosind un sistem ieftin, similar cu cele anti-furt din magazinele de îmbrăcăminte și electronică, scrie playtech.ro

Etichetele măsoară mișcarea mecanică prin emiterea undelor radio care sar de pe corp și organele interne. Sistemul funcționează ca un radar, potrivit lui Edwin Kan, profesor de inginerie electrică și informatică. Dar, spre deosebire de majoritatea sistemelor radar care se bazează exclusiv pe undele radio pentru măsurarea mișcării, sistemul Kan integrează „senzația coerentă la câmpul apropiat”. Astfel, semnalele electromagnetice sunt dirijate în țesutul corporal, permițând etichetelor să măsoare mișcarea corpului intern, prin impulsurile din piele.

Etichetele sunt alimentate de energia electromagnetică furnizată de un cititor central și, deoarece fiecare etichetă are un cod unic de identificare pe care îl transmite cu semnalul său, Kan spune că până la 200 de persoane pot fi monitorizate simultan folosind doar un cititor central.

„Dacă te afli într-o sală de urgență, toată lumea care vine poate purta aceste etichete sau poate pune pur și simplu etichetele în buzunarele din față și toate semnele vitale ale fiecăruia pot fi monitorizate în același timp”, a spus Kan.

Semnalul este la fel de precis ca o electrocardiogramă sau o manșetă de presiune sanguină, potrivit lui Kan, care a spus că tehnologia ar putea fi de asemenea utilizată pentru a măsura mișcările intestinului, mișcarea ochilor și multe alte mișcări mecanice interne produse de organism.

Kan și Xianoma Hui, studentul său, intenționează să efectueze teste mai ample cu Dr. Ana Krieger, directorul Centrului pentru Medicina Somnică și profesor asociat la Weill Cornell Medicine. Hui prevede un viitor în care îmbrăcămintea poate monitoriza sănătatea în timp real, cu un efort mic sau deloc necesar utilizatorului.

1 Comentariu

 1. eu

  orice CIP este magnetic si radioactiv

  Iar daca este in PIELE este CANCERIGEN. Poate fi si pe piele adica in haina, si e cancerigen

  Si CIP-ul din cartela din telefon emite radiatii, si internetul de pe mobil, si asa mai departe.

  Traim cu prea multe radiatii pe langa noi si mancam prea multa mancare cancerigena, apoi ne miram de ce ne imbolnavim

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *