Selectați pagina

Au adus un omagiu homosexualilor ce au fost torturati

Au adus un omagiu homosexualilor ce au fost torturati

Au facut plecaciuni si au depus flori la monumentul victimelor represiunilor politice.

Astfel gay-ii si lesbienile din Moldova au adus un omagiu homosexualilor care au fost torturati de catre diferite regimuri. Intamplator sau nu, manifestatia a coincis cu ziua internationala a familiei.

La manifestatia care a durat doar cateva minute au participat gay si lesbiene din fostele tari sovietice. Bunaoara acest tanar, care este profesor de franceza, a venit tocmai din Armenia. El sustine ca acolo este periculos sa te declari homosexual.

Acesti tineri care formeaza un cuplu sustin ca au un sentiment aparte fata de monumentul victimelor represiunilor politice, intrucat aici au facut cunostinta. Oleg si Andrei locuiesc in Ucraina si spun ca deja s-au casatorit. Andrei, care este originar dintr-un sat din Moldova, ne-a rugat sa nu-i divulgam identitatea. La manifestatie a venit si reprezentantul ONU in Moldova.Desi au fost paziti de politisti, homosexualii au recunoscut ca societatea a inceput sa-i accepte. Manifestatia are loc in cadrul festivalului traditional al homosexualilor ”Curcubeul peste Nistru”, organizat pentru a treisprezecea oara in Moldova. Potrivit organizatiei Genderdoc-M, in tara noastra ar exista aproximativ 2000 de homosexuali.

[youtube]http://youtu.be/guBqLofIZzc[/youtube]

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii