Selectați pagina

Sf. Paisie Aghioritul: Ati prostit poporul cu televizorul!

Sf. Paisie Aghioritul: Ati prostit poporul cu televizorul!

Multă vătămare a suferit lumea din pricina televizorului!

-Părinte, astăzi există o astfel de informare, prin televizor, încât în același minut poți vedea fapte ce se petrec la celălalt capăt al lumii.

-Numai pe înșiși nu se văd oamenii, văd însă toată lumea. Astăzi lumea se distruge din pricina minții ei. Nu o distruge Dumnezeu. -Părinte, televizorul face un mare rău.

-Face rău, spui. A venit cineva la mine și mi-a spus:

,,Părinte, televizorul este bun!” Și ouăle sunt bune, îi spun, dar dacă le amesteci cu găinaț de găină, nu mai sunt de folos.” Așa se face și cu televizorul și cu radioul. Astăzi, dacă deschizi radioul ca să asculți o știre, trebuie să suporți, să asculți și o melodie, pentru că deândată ce se termină o melodie încep să pună o știre. Mai demult nu era așa. Știai la ce oră spun știrile la radio, tac, deschideai și ascultai. Astăzi ești obligat să asculți și muzica, pentru că dacă îl închizi pierzi știrile.

Lumea s-a vătămat mult din pricina televizorului; în mod special se distrug copiii. A venit Coliba mea un copil de 7 ani cu tatăl său.

Vedeam că prin gura copilului vorbea diavolul televizorului, așa cum vorbește diavolul prin gura celor demonizați. Era un copil ce se născuse cu dinți. Astăzi arareori vezi copii normali; sunt monștri. Privește-i că nu au dorire spre cele de sus, ci ceea ce au auzit, sau ceea ce au văzut, aceea repetă. Așa vor unii ca să tâmpească lumea cu televizorul. Adică cele ce aud oamenii, să le creadă și să le și facă.

Părinte, ne întreabă mamele cum să oprească pe copiii lor de la televizor.

-Să facă pe copii să înțeleagă că se tâmpesc cu televizorul; nu pot gândi. Să lăsăm faptul că le strică ochii. Televizorul este opera omului, dar există și un alt televizor, duhovnicesc. Adică atunci când prin omorărea omului vechi se curăță și ochii sufletului, atunci omul vede mai departe fără aparate. Au spus copiilor lor despre televizor? Să înțeleagă că există și un televizor duhovnicesc pentru că prin cutii se prostesc. Cei întâi născuți aveau harisma străvederii. Aceasta s-a pierdut după cădere. Când copiii vor păstra harul Sfântului Botez, vor avea și harul străvederii, televizorul duhovnicesc.

Astăzi mamele se pierd în lucruri de nimic și după aceea: ,,Ce fac, Părinte? Îmi pierd copilul!”

„Cu durere și dragoste pentru omul contemporan”-Cuv.Paisie Aghioritul (Editura Schitul Lacu)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *