Selectați pagina

Aţi observat această inscripţie pe unii pereţi din Chişinău? SECRETUL mesajului CODIFICAT

Aţi observat această inscripţie pe unii pereţi din Chişinău? SECRETUL mesajului CODIFICAT

inscriptiiDe aproape un an, Chişinăul este împânzit de inscripţii în limba rusă care, la prima vedere nu spun nimic deosebit, însă de fapt reprezintă o publicitate mascată pentru droguri. Deşi poliţia afirmă că face tot posibilul pentru a deconspira pe autori, pe internet a aparut deja şi primul magazin virtual de stupefiante din Moldova.

“SKOROSTI” înseamnă în traducere din rusă “VITEZĂ”. Această inscripţie poate fi întâlnită pretutindeni în Capitală, însă puţini înţeleg sensul şi mesajul codificat al acestui cuvânt.

 “SKOROSTI” este o substanţă psihoactivă. Este un drog sintetic foarte periculos care creează într-un timp record dependenţa fizică şi psihică”, a explicat preşedintele Asociaţiei “Generaţie cu Iniţiativă”, Constantin Cernovschi.

Fiecare inscripţie este însoţită și de un număr de telefon sau de o adresă de Skype prin intermediul cărora pot fi contactați vânzătorii de iluzii periculoase.

“Această metodă de comercializare le permite narco-dealerilor să rămână nepedepsiți. Procesul de vânzare-cumpărare are loc la distanță, fără a avea contact vizual cu cel care vinde drogurile pe Internet, în cazul dat prin Skype”, a adăugat Constantin Cernovschi.

Culmea e că astfel de inscripţii au apărut chiar şi pe pereţii unor secţii de poliţie.

“Dacă ați văzut chiar pe clădirea în care vă aveți sediul sunt inscripții de genul acesta. Ne puteți explica ce este cu ele? – Idee nu am, nici nu am atras atenția”, a răspuns un bărbat.

“Nu a fost înștiințat probabil, dar noi care nemijlocit răspundem de această linie de activitate, evident că suntem la curent cu toate aparițiile de droguri care sunt pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat ofiţer principal de investigaţii al Direcţia nr. 4, Victor Veveriţă.

La sfârşitul anului 2014 pe Internet a apărut şi primul magazin online de droguri din Moldova. Site-ul îşi are serverul în Polonia, iar clientul ia legătura cu vânzătorul prin intermediul reţelelor de comunicare online.

“Suntem la curent de acest spice, reiterez, despre această pagină. În timpul apropiat veți fi contactaţi și veţi mediatiza despre întreaga reținere a acestui site”, a conchis inspectorul.

Potrivit legii, sunt considerate droguri aflate în trafic ilicit doar substanţele de origine vegetală ori de provenienţă sintetică care sunt incluse într-o listă specială aprobată de Guvern. În aceste condiţii producătorilor de stupefiante le este de ajuns doar să schimbe o moleculă halucinogenă pentru ca noua substanţa psihotropă să devină una legală.

Sursa: publika.md

1 Comentariu

  1. severini

    Daca pentru tot felul de crime se poate gasi o scuza:pe unii nu i-au iubit, pe altii i-au agresat…si au devenit criminali,dar pe acestea cu drogurile trebuie indata pusi la zid fara ancheta! Atata scarba si suflete distruse din cauza lor! Sa ne pazeasca Dumnezeu pe noi si copiii nostri de aceasta molima!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке