Selectați pagina

Atenţie, viruşii atacă băncile şi sistemele de plăţi!

Atenţie, viruşii atacă băncile şi sistemele de plăţi!

hacking bio passportCompanie de software Kaspersky Lab avertizează de noile amenințări la adresa utilizatorilor conturilor bancare online. Virusul Chthonic, care este o modificare a troian-ului bancar ZeuS, deja a atacat 150 de bănci și 20 de sisteme de plăți din 15 ţări.

Cele mai sensibile țări la pericol sunt Marea Britanie, Italia, Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii și Japonia, transmite PaySpace.

Principiul de funcționare a noului malware constă în furtul parolelor conturilor bancare online și altor date confidențiale, cum ar fi: PIN-cod, numărul de telefon sau parole de o singură folosință, pentru a avea acces la administrarea conturilor persoanelor terțe.

Pentru a obține acces la acestea date, troian-ul adaugă un cod malițios la limbajul html în browser la conectarea cu site-ul băncii. În așa mod, atacatorii pot schimba aspectul paginii iar script-ul rulează cu scopul de a colecta cât mai multe date confidențiale.

Utilizatorii online banking care deja s-au confruntat cu virusul, afirmă că hackerii crează pagini false a site-rilor și înlocuiesc conținutul original.

Pentru a spori securitatea serviciilor sale, multe bănci şi-au actualizat structura paginilor web, dar şi a link-urilor către serviciile oferite.

Chthonic se răspândește prin intermediul atașamentelor malware la e-mailuri. După pătrunderea virusului în calculator, descarcă de pe internet alte componente dăunătoare necesare pentru finalizarea atacului.

Sursa: finance.ua

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.