Zeci de elevi de liceu, din toată ţara, au aderat la o sectă satanistă care pare să fie condusă de un adolescent din judeţul Bacău, care se recomandă drept „Înalt preot”.

Puştiul, care susţine că se numeşte Cosmin şi că este elev la un liceu din Oneşti, s-a autointitulat „Înalt preot” al cultului satanic. Din această postură, elevul a reuşit, într-un timp relativ scurt, să atragă mai mulţi tineri în sectă, majoritatea de vârsta lui, care s-au convertit la satanism. Membrii sectei ţin legătura, în special prin intremediul site-urilor de socializare, dar organizează şi întâlniri „face to face”, pentru a se cunoaşte mai bine informeaza spynews.ro

Ultima întâlnire a sataniştilor ar fi trebuit să aibă loc chiar ieri, în a treia zi de Paşte. Băiatul a postat pe contul său mai multe fotografii, unele dintre ele trucate de el, în care apare îmbrăcat într-o robă neagră, cu un craniu în mână, pe care sunt inscripţionate simboluri satanice. Acesta vorbeşte despre satanism ca despre „adevărata religie”, în timp ce, din punctul său de vedere, marile religii, creştinism, iudaism şi islamism sunt numai nişte instrumente prin care libertatea omului este îngrădită.

În calitatea lui de „Înalt preot”, adolescentul explică „enoriaşilor” ce reprezintă anumite simboluri „păgâne” în cazul „satanismului tradiţional-spiritual”. Tinerii racolaţi de Cosmin fac parte dintr-un aşa-zis „covan satanic”, adică o comunitate care comunică pe teme religioase prin intermediul unui grup creat pe Internet, din care fac parte, în special, copii de liceu.