Selectați pagina

Atenţie! Părinţii sunt chemaţi să îşi vaccineze fetiţele cu vaccinul tetravalent „Gardasil”, care poate duce la infertilitate şi paralizie

Atenţie! Părinţii sunt chemaţi să îşi vaccineze fetiţele cu vaccinul tetravalent „Gardasil”, care poate duce la infertilitate şi paralizie

Cităm un articol apărut pe site-ul ziarulnational.md:

Centrul de Sănătate Publică (CSP) din municipiul Chișinău anunță că a recepționat, la finele săptămânii trecute, 4 370 de doze de vaccin tetravalent „Gardasil” (producător SUA – n.r.) pentru tipurile Papilloma Virusul Uman (HPV) – virus responsabil de majoritatea formelor de cancer anogenital.

Acest vaccin este indicat pentru prevenirea apariției leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin și este planificat pentru fetițele de 10 ani (adică cele născute în anul 2007) – prima doză.

Specialiștii de la CSP Chișinău susțin că acest vaccin oferă protecție maximă împotriva tulpinilor de HPV la persoanele vaccinate care nu au fost expuse infectării în trecut.

În zilele următoare, lucrătorii medicali din instituțiile medico-sanitare publice și private urmează a fi instruiți la capitolul implementării vaccinării anti-HPV, după care vaccinurile vor fi administrate fetițelor cu vârsta de 10 ani.

Totodată e bine ştiut faptul că multe ţări au încetat să-şi vaccineze populaţia cu acest vaccin, care s-a dovedit a avea multe reacţii adverse, cel mai răspîndit fiind inferticlitatea.

Citiţi la temă: Japonia retrage sprijinul pentru vaccinurile HPV din cauza efectelor secundare de infertilitate

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.