Selectați pagina

Atenție părinți! Câțiva copii au ajuns ținta unui joc periculos care îi îndeamnă la sinucidere

Atenție părinți! Câțiva copii au ajuns ținta unui joc periculos care îi îndeamnă la sinucidere

Un nou joc virtual a luat viața a cațiva tineri și a peste 100 de adolescenți din Rusia și Ucraina.

Jocul cu denumirea „Синий Кит” impune jucătorii să îndeplinească un șir de misiuni teribile începând cu tăiatul venelor  și ajungând la aruncarea de pe acoperișul încăperilor.

Departamentul de Interne din regiunea transnistreană a identificat deja 300 de tineri din regiune care fac parte din grupurile numite „grupurile morții”.

Părinții sunt sfătuiți să analizeze contenturile accesate de copii și să se adreseze la poliție dacă ceva li se pare suspect.

Departamentul transnistrean de interne subliniază că moderatorii jocului virtual fac presiuni psihologice asupra copiilor.

 

Părinții sunt atenționați să ia măsuri în cazul în care copilul nu doarme suficient noaptea sau se trezește în primele ore ale dimineții. Aceștia ar trebui să verifice dacă copiii lor nu au semne de tăieturi lăsate pe mâini și picioare are să reprezinte inscripții dau desene în formă de balene, fluturi sau unicorni.

Un semn care ar trebui să trezească îngrijorarea părinților este faptul că, copilul aderează la grupuri cu denimirea: „50 de zile până la..”, „Trezește-mă la 04.20”, „f57-f58”, „Casa liniștită”, „Niapoca”, „Marea balenelor”, „Balena albastră”, și hashtag-urile: casabalenelor, calealactee, 150destele, vreauinjoc, ff33, d38.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *