Selectați pagina

Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi de sectanţii-baptişti care organizează un eveniment cultural sub numele de “Drumul Crucii”, fără a specifica cine sunt organizatorii

Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi de sectanţii-baptişti care organizează un eveniment cultural sub numele de “Drumul Crucii”, fără a specifica cine sunt organizatorii

Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Spusele Domnului nostru Iisus Hristos “Fiţi treji şi vegheaţi, pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” sunt mai actuale ca niciodată. Pe reţelele de socializare circulă un eveniment care la prima vedere nu pare prin nimic suspect, numit foarte vicleneşte “Drumul Crucii”, dar care de fapt este organizat de sectanţii-baptişti din Moldova. Evenimentul e distribuit masiv pe reţelele de socializare, fiind investiţi bani pentru acest lucru, astfel că se observă că o mulţime de ortodocşi, lăsîndu-se înşelaţi, apreciază / comentează şi distribuie să cunoască şi alţii despre acest eveniment. Putem presupune că şi vor participa mulţi orttocoşi la acest eveniment, fără să îşi dea seama că astfel fac lepădare de credinţă.

Organizatorii nu s-au obosit să iasă la lumină şi să zică pe şleau că e un eveniment organizat de baptişti, aceasta dovedind meschinătatea lor, nedeosebindu-se prin nimic de lupii îmbrăcaţi în piei de oaie.

Descrierea evenimentului:

Drumul Crucii este o înscenare dramatică a evenimentelor din viața lui Isus Hristos, după condamnarea la moarte, Drumul Via Dolorosa și răstignirea. Evenimentul se desfășoară de obicei în Săptămâna Mare, pe una din arterele principale ale orașului.
În Republica Moldova spectacolul va avea loc în următoarele orașe:
– CĂLĂRAȘI, 23 aprilie, 16.00-18.00, între primărie și casa de cultură
– CHIȘINĂU, 24 aprilie, 18.00-20.00, între teatrul Eminescu și teatrul de Operă și Balet
– CAHUL, 25 aprilie, 14.00-16.00, între magazinul Fourchette si Universitate
– STRĂȘENI, 26 aprilie, 13.00-15.00, între școala de arte și casa de cultură.

O să vă întrebaţi – cum de putem afirma că acest eveniment e unul organizat de baptişti dacă nicăieri nu e specificat acest lucru. Demonstrația o aveţi mai jos.

Evenimentul dat are site, care poate fi accesat pe următoarea adresă – drumulcrucii.eu

Astfel, dacă vom analiza site-ul, la fel nu vom afla cine sunt organizatorii. Însă… în partea de jos a site-ului sunt indicate două numere de contact, şi numele / prenumele deţinătorilor acestora: 079847200 – Irina Zaveriuha, 069122733 – Vitalie Fedula:

Va fi îndeajuns să dăm la căutare pe google numele ultimului – Vitalie Fedula, şi vom vedea o astfel de informaţie:

Cu asta am spus tot ce aveam de spus.

Şi să nu uităm cuvintele Mîntuitorului, care ne-a avertizat să fim de strajă şi să păstrăm credinţa ortodoxă neîntinată – “Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.” sau “Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.

PS: Un eveniment asemănător se desfăşoară de 13 ani şi în România.

PPS: Între timp apar comentatori la această postare, care după duhul viclenii din cuvintele lor îi deosebim ca fiind sectanţi-baptişti. Mai jos dovada:

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

4 Comentarii

 1. Mihaela

  Trebuie sa distribuiti acest articol pe retelele de socializare. E grav…

  Răspuns
  • Apărătorul Ortodox

   Am răspîndit pe careva grupuri, însă tot credem că e puţin. Ar fi bine ca şi cititorii care îşi dau seama despre pericolul acestui eveniment, să se implice activ distribuind pe cît mai multe grupuri acest articol.

 2. Mircea Mitrofan

  Daca nu va suparati, parinte, care e pericolul acestui eveniment, mai exact, si de ce spuneti ca a participa echivaleaza cu lepadarea de credinta?
  Dar cei care se duc sa vada poate tocmai din credinta si de dragul Mintuitorului se duc, pentru a-si aminti de patimile Lui si pentru a se smeri, ca astfel sa se pregateasca mai temeinic pentru Pasti.
  Nu credeti? Cu ce anume incalca ei Cuvintul Evangheliei?

  Răspuns
  • Apărătorul Ortodox

   În primul rînd de unde cunosc aceşti oameni, care organizează astfel de evenimente împreună cu actorii care le joacă, că anume astfel a fost pătimirea Lui Hristos? Noi, ortodocşii, cunoaştem despre patimile Mîntuitorului mai exact din cele 12 Evanghelii care se citesc în Joia Mare seara. Anume de aici Dumnezeu îi descoperă fiecăruia după credința sa și după înțelepciunea sa, și după cît poate încăpea, cum a fost pătimirea lui Hristos. Anume astfel de spectacole, filme (ex: Patimile Lui Hristos) îi schimbă şi distrug oamenilor înțelegerea și perceperea corectă cum a pătimit Hristos. Există și canoane care interzic astfel de scene, și actorilor să fie în rolul Lui Hristos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.