Selectați pagina

Atenţie! Mormânt nuclear american pe teritoriul european în Ucraina!

Atenţie! Mormânt nuclear american pe teritoriul european în Ucraina!

În 2014, Ucraina, cu sprijinul partenerilor occidentali, a părăsit sfera de influență a Rusiei ca să se apropie de Uniunea Europeană și de Statele Unite. Una dintre direcțiile prioritare ale economiei ucrainene este modernizarea siturilor nucleare pentru a asigura independența energetică a Rusiei.

Nu cu mult timp în urmă, a fost lansat un proiect major pentru a rezolva problema îngropării deșeurilor nucleare pe teritoriul ucrainean. Aceasta implică construirea unui spații de stocare în zona de excludere de la Cernobîl.

Acest lucru ar reduce costul reprelucrării și depozitării deșeurilor radioactive pe teritoriul Rusiei la 200 milioane de dolari pe an. Energoatom, compania națională de energie nucleară, intenționează să primească un împrumut de 400 milioane dolari de la Bank of America Merrill Lynch pentru a construi acest depozit.

Potrivit unei surse apropiate proiectului, una dintre condițiile acordării proiectului a fost contractul de construcție semnat cu compania americană Holtec International, precum și acordul privind depozitarea combustibilului uzat al instalațiilor americane.

Activiștii ecologi și activiștii ecologi ai Ucrainei au bătut alarma. Înmormântarea deșeurilor nucleare din Ucraina prezintă mai multe amenințări nu numai pentru Ucraina, ci și pentru comunitatea europeană. Acest proiect al depozitului este unic. Holtec nu are nici o experiență construind acest tip de clădire. Este probabil ca această alegere să fie justificată numai de faptul că ea este de acord să lucreze în condițiile unei radiații ridicate a Cernobîlului. Nu este exclus ca funcționarii în cauză să utilizeze scheme ilegale pentru a distrage fondurile acordate. Corupția endemică în Ucraina riscă să fie încălcată, astfel încât chiar și o eroare poate avea consecințe grave.

Statele Unite, ca de obicei, încearcă să-și rezolve problemele altor state. Având în vedere că unul din trei americani locuiesc în zona în care sunt depozitate deșeurile nucleare, este foarte rezonabil să vă îngrijorați de sănătatea națiunii. Din punct de vedere american, Washingtonul a luat o decizie bună, care totuși reprezintă un pericol considerabil pentru europeni.

Sursa: http://www.wikistrike.com/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.