Selectați pagina

Atenție! Intră în vigoare regulile noi de obținere a pașapoartelor și buletinelor de identitate

Atenție! Intră în vigoare regulile noi de obținere a pașapoartelor și buletinelor de identitate

Din data de 10 octombrie 2018, intră în vigoare noile modificări la legislația cu privire la actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Pașapoartele și buletinele de identitate care vor fi perfectate, nu vor mai include mențiunea privind grupa sangvină. Totodată, termenul de valabilitate al paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova va fi extins de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Alte modificări presupun aplicarea în exclusivitate a semnăturii titularului care a împlinit vârsta de 14 ani — vârstă prevăzută pentru dobândirea capacităţii de exerciţiu limitată. În cazul titularului cu vârsta sub 14 ani şi al celui care nu poate aplica semnătura sa se va aplica un simbol special în condiţiile stabilite de Guvern.

De asemenea, va fi exclus cuvântul ”naţionalitatea” din actele de stare civilă.

Modificările în actele de identitate se mai referă la redarea completă a noțiunii numărului de identificare de stat al persoanei fizice, la buletinul de identitate provizoriu, autoritatea care eliberează actele de identitate, obligativitatea eliberării buletinelor de identitate.

Mai multe informații puteți afla pe site-ul Agenției Servicii Publice: http://www.asp.gov.md/ro

Sursa: http://unica.md/monden/atentie-intra-vigoare-regulile-noi-de-obtinere-pasapoartelor-si-buletinelor-de-identitate/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *